Харизматичност – що е това?

Харизматична личност

Красотата не е единствено за перфектната визия. Тя не се крие единствено в чертите на лицето, нито в съблазнителните извивки и модерния стил. Красотата е в самите нас и тя е много повече от това, което сам можеш да предположиш. Колкото и клиширано да звучи, красотата струи от вътре и се нарича харизма.

Какво е харизматичност?

Това е онази сила, която може да ни направи привлекателни за околните, а нас самите да ни накара да гледаме на света с други по-приветливи очи. Хубавото на харизмата е, че може да я придобием и никак не е задължително тя да ни е вродена.

Винаги може да владеем харизматичността си. Всеки човек притежава чар и е нужно само да го владее.

Как става това, научете сега. Предлагаме ви няколко стъпки към харизматичността:

Характер – хората, които си тежат на мястото имат ясна цел и вярват в себе си, са много привлекателни за околните. Те не са арогантни, нито са хамелеони, които се преобразяват в различна външност, само за да заблудят. Те са естествени натури в целия си блясък.

Самоувереност – не бъркай вниманието на другите с високомерие. Истинската самоувереност прави хората благи, мили, вечно устремени. Те винаги дават на околните и това ги прави още по-харизматични.

Загриженост – ако се интересувате за щастието на останалите, ако се стремите да го ценят положително, тази загриженост се претворява в комплимент, усмивка, малък жест и има способността да разтопи планини от лед.

Страст – всеки, които влага ентусиазъм и страст за останалите е харизматичен. Той не може да е отегчителен, нито мързелив или ленив, защото винаги има много дела за вършене.

Отговорност – никой не желае да споделя живот си с несериозни хора, на които за дребни неща не може да се разчита, тогава, какво остава за важните. Важно е не само на думи, но и на дела да показваме отговорността си.

Честност – да си честен в наши дни, често е приемано за наивност. Истината отваря вратите, а най-тежката порта е сърцето на другите.

Автентичност – да си самият себе си, по неподправена същност. Да действаш и да правиш нещата така, че да са израз на отношенията ти спрямо останалите. Само по този начин може да си сигурен, че всички ще те харесат. Не забравяй и, че недостатъците превърнати в предимства са и подход, с които може да плениш останалите.