Какво става с малката голяма любов

истинската детска любов

Казват, че „първата любов не се забравя“, дали е истина или само красив израз, на който хората са решили да подражават.

Потърсихме мнението на специалисти – социолози и психолози. Ето и какво смятат те:

  1. Детската любов е изключително нестабилна. В повечето случи тя бързо гасне или бива пренасочена от един обект към друг. Обяснението на специалиста е, че емоционалността и чувствата у децата са в процес на формиране.
  2. За децата любовта е усещане на безкористно възхищение, но именно това трябва да събуди и отговорно отношение на родителя. Никой не бива да се присмива на детската отдаденост или хлътване. Когато детето споделя най-съкровените си чувства и това са най-близките му, родителите, то се отдава изцяло. Ето, защо никой не трябва да се подиграва с чувствата или да го смята за обект на насмешка.

любов

3. Какви трябва да са правилата за родителя – дори порасналото дете, тийнейджъра е чувствително на тема своя избраник/избраница. Ето, защо първо правило за майката или бащата е да приемат спокойно създалата се ситуация. Действия от типа на повишаване на тон, удряне с юмрук в масата, тряскане и захлопване на вратата не бива да се допускат. За да не се стига до такива родителя трябва да подхожда към чувствата на детето, като към равноправен човек.ю

4. Специалистите съветват още и да не се дразни тийнейджърът. Тази възраст е съпроводена с много променливост в настроенията и от сълзи може да видите у детето гняв, агресия, а не се знае може да прибегне и към по-агресивни мерки. Добре е като отговорни родители всеки да дава съвети и да помага на детето, когато има подобен тип терзания.

5. Ако младежите се разделят, то трябва да знае, че край на връзка не се поставя в един есемес или по телефона. Двете страни трябва да се изправят очи в очи и да си кажат, каквото имат.

6. В случай, че раздялата на детската любов е в резултат на изневяра, добре е да се обърне и по-специално внимание на детето. Това може в голяма степен да накърни самочувствието му.малката голяма любов         7. В които и случай да попадне първата любов на детето, то родителя има отговорност и задължение да го подготви за по-безболезнено „падане“ и тази първа любов да остави красив спомени завинаги у съзнанието му.