Съвети около присаждане и възстановяване на загубена коса

В последните години има голям напредък в областта за възстановяване на косата, чрез достъпни технологии за подмяна. Съществуват множество нови, подобрени хирургични техники за присаждане на коса, подмяна или възстановяване, както при мъжете, така и при жените. Въпреки многото подходи, медицински и научни технологии и процеси, съществуват и десетки въпроси около това, крие ли риск подобна процедура.

Предлагаме ви някои насоки, които трябва да следвате при избора на клиника за подмяна на косата.

Определете количеството на загуба на коса: Преди да пристъпите към подмяна на косата, трябва да имате потвърждение за вида на плешивост, причината провокираща загуба на косата, можете да узнаете чрез консултация с лекар, уважаван хирург по подмяна на коса или дерматолог.

Определете целите си: Преди да отидете до центъра за подмяна на косата, погледнете се в огледалото, ако сте доволни от косата си и външния вид, но се притеснявайте за бъдещето си. Консултирайте се със специалист, за да получите най-добрия съвет.

След като сте избрали център за подмяна на косата, опитайте фоликуларна трансплантация, тъй като тя е успешна в повечето случай.

Намерете най-професионалния и известен хирург в трансплантацията на коса, независимо, на какво разстояние се намира.

Допитайте се до мнението на пациенти минали вече по този път.

Добре е да правите редовни консултации и прегледи, макар и след операцията.

Обмислете и обсъдете плановете, страничните ефекти, ако има такива и се разберете с вашия лекар, кое е най-доброто за вас.

Уверете се, че сте добър кандидат за присаждане на коса и проверете до колко е добър донорът ви.

Търсене известен и доказан медицински център за трансплантация. Проверете навсякъде в интернет и, чрез познати. Изберете най-престижния.

Непременно се консултирайте с повече от един специалист по присаждане на коса.

След като сте уверени, минете през операцията, започнете възстановяването. Сега вече остава само да се радвате на красивата си и нова коса, както и на бързината, с която тя расте.