Спорт за извайване на бюста

Коя дама не би желала гърди като тези на Кейти Пери, Памела Андерсън, Кели Брук, Бийонсе или София Вергара?! Ех, мечти, но не се отчайвате, момичета, винаги има начин да направите нещо по въпроса, дори природата да не ви е надарила с най-пищният „балкон“.

Въпреки, че така се шуми около теми за спорта и здравословния начин на живот, все още има хора, които смятат упражненията за неприятно нещо и оставят на заден план поддържането на добре изглеждащо и здраво тяло.

Напук, на всичкият мързел, който се крие дълбоко във всеки един от нас и напук на натовареното ежедневие, с което всеки намира оправдание, че не му остава време за спорт, сме подготвили една добра стратегия, която да помогне на дамите да изваят бюста си и не само…

На вниманието на всички, чийто интерес се е пробудил вече, предлагаме 5 лесни, бързи и ефективни упражнения за стягане, развиване и оформяне гърди и ръце. Тези упражнения не изискват усилия, уреди от фитнес залите и не отнемат много време. За трайни и видими резултати изискват единствено постоянство.

  • Упражнение с гирички:

В случаи, че нямате гирички от 1,5 до 3 кг, то и шишета от минерална вода ще свършат идеална работа. Упражнението изисква лег по гръб със свити в колената крака. Хванете по една гиричка/шише във всяка ръка, разперете силно в страни и кръстосайте рязко ръцете пред гърди. Прибирайте пред гърдите и разпускайте отново. Свиването и разтягането трябва да трае около 10-15 пъти от по 3 серии.

  • Упражнение Стречинг:

В стоеж или лег, опънете ръце зад гърба, прихванете китките и дърпайте възможно най-силно назад. При усещане на напрежение спрете и задръжте около 20-30 секунди. Този трик помага за повдигане на гърди и опъва кожата. За по-голям ефект редуваите китките зад гърба, задържане и местене пред и над главата.

  • Упражнение „Бътърфлай” или пеперуда:

В изправен стоеж с лек разкрач и присвити колена, опънете зад гърба ластична лента. Свивайте и разтваряйте ластика пред гърдите. Прави се 10-15 повторения, от по 3 серии. За по-голямо натоварване може да придърпвате ластика с единия крак, а после с други. Така натоварвате и седалищните мускули.

  • Упражнение с притискане на гърди:

В седнало или изправено положение, допрете дланите една в друга пред гърдите, може и в юмрук. Стегнете мускулите на ръцете и гърдите, задръжте до усещане на напрежение около 5 секунди и повторете 10-15 пъти.

  • Естествен Лифтинг за деколте:

Правилната поза е най-добрия и естествен лифтинг за цялото тяло. Тя спомага като повдига гърдите и опъва кожата. Упражнението се изпълнява лесно в стоеж или седнала поза с книга върху главата за баланс. При тренинг от една книга, може да усложните с две и повече, а за да сте уверени, че балансирате равномерно сложете предмет върху книгата.

И като завършек нека не пренебрегваме и силата на плуването, а какъв по-разтоварващ, енергизиращ и грижещ се за телата ни спорт?!