Къде са снимани филми

снимани филми

Замисляме ли, се къде са снимани филми, онези, чудните, които печелят Оскари или в които виждаме така любимите си актьори?!

5 популярни местата, където са снимани филми

С цел да бъде задоволено любопитството и на най-любознателните, подготвихме списък. Той съдържа 5 неповторими по своята същност места. В тях са снимани филми, в които самите те са представени.

Какво от тях може да научите и ако случайността или късметът, ви отведат именно на тези точки на планетата, какво бихте направили. Остава сами да узнаете:

Местата, където са снимани най-забележителните филми

Барселона, Испания с филма ‚Вики Кристина Барселона“

Тук непременно трябва да се посетят – „Саграда Фамилия, храм от 1882 г, който наподобява пясъчен замък с филигрирано изпълнение; парк „Гюел“ с чудна градина; Лас Ромблас е живописна улица.

Бали, острова на ‚Яж, моли се и обичай“

Музеят в Бали, храмът музеи Пури Пемекутан и 100 годишната колекция от кинжали, музикални инструменти и оръжия; балинезийските танцьори.

Куала Лумпур, Малайзия за филма „Клопката“

Тук се намират кулите Близнаци Петронас, достигащи до 452 м и са символа на Малайзия. Между тях има мост, разположен на 41-ви етаж. Има пещери Бату достигащи 272 стъпала; улица „Петалинг“ с най-стария пазар в света.

Рим, Италия с филмът „Сладък живот“

Нещата, които трябва да се разгледат в този град са поне три и те са, както следва – фонтан „Треви“, той е и най-големият за Рим съществува от 1762 г; Колизеумът, символ на Вечния град; Ватикана – базиликата на Св. Петър и Сикстинската капела.

Токио, Япония с „Изгубени в превода“

Това място има какво да предложи, но три са нещата, които на всяка цена заслужават внимание, а те са – Императорският дворец – източната му градина е отворена цяло лято, а централната част само на 2 януари, когато се чества рождения ден на императора; паркът Шинджуко Гьонен, което е и сред най-красивите места в Токио и съхранява 20 хил. дървета, сред които 1500 са само череши; Сенсоджи – храм на Асакуса е посветен на богинята на милосърдието. Това е най-стар храм.

Ако разходката до Холивуд не ви е била достатъчна, то вижте и къде може да отидете на почивка през уикенда.