Нокти – силни, прекрасни и неподвластни, дори за твоя маникюр

нокти

Красивите ръце са безупречни, чисти, „ухажвани“ и говорят за притежателя им не по-малко от луксозната кола или скъпия мобилен телефон.

Днес френският маникюр е приеман и от много мъже със специални професии. Контактни личности, политици, банкери, юристи, бизнесмени са само част от силния пол, които си го ползват. Френският маникюр не е единствено ефект, но и стил и функционалност.

Любимият на всички фин маникюр с бяла лента е измислен от мъж. Името на създателя му не е така известно, но версиите около създаването му стига и до наши дни. Едната от тях гласи, че родината на френското изобретение по ноктите идва от Холивуд, а повод за създаването им била суетата на актрисите, които от твърде много ангажименти по време на снимките нямали възможност да сменят лака за нокти.

Каквато и да е историята на красивите нокти, то времената се менят непрестанно, а с тях нрави, предпочитания, изисквания, както на клиентите по маникюр и ноктопластика, така и на създателите на това изкуство. И докато нежната половинка на човечеството се стреми да постигне сила и власт, то и у представителите на силния пол не липсва наклонност към прекрасна и добре изглеждаща външност, а тя включва и поддръжка на маникюра.

Вариациите днес за маникюр, никак не са малко. Изборът до голяма степен, зависи и от настроението, с което всеки индивидуално подхожда. Нагласата на мъжа се определя, както и от тази на жената.

Практична необходимост налага безпогрешността в направата, на който и да било маникюр. Дори най-капризната клиентка в козметичен салон на маникюр не е способна да разглежда изобретението на ръцете си под микроскоп, както мъжа го прави (споделят маникюристите). Мъжът е онзи, който държи на перфектна полировка, за да няма проява на червени петна в резултат, а идеално оформената нокътна пластина, трябва да следва всяка форма на пръста. По този начин единствено се постига и максимата, към която се стреми силния пол, а именно ръка, която да създава усещане за естествен вид, без да има следи от външна намеса.