Гримът винаги на мода

летен грим

В предстоящите се летни дни пълната гама от цветове навред отново е хит. Яркостта на цветния грим говори за живот, а сега и вие може да имате всички сочни и наситени нюанси.

Гримът от край време е признато средство за провокиране на илюзии.

С помощта на грим можем да постигнем много, дори повече от предполагаемото. Така например всяка дама може да има безупречен поглед, идеален гладък и сияен тен на кожата на лицето и възхитителни скули с лек бронзант или руж.

гримиране, сенки и спирала

 

Всичко звучи добре, но много дами биха сметнали за твърде дръзко да изрисуват клепачите си в тъмни и ярки нюанси, наподобяващи пълна гама от цвят като при пеперуда, да постави тъмна драматична черна линия или да боядиса ноктите си в зелено.

Всъщност всяка сама може да си отговори на въпроса какво за нея е гримът – начин да се скрие под маска или начин да покаже настроение и емоция.

Подаване на сигнали – не е лъжа, че яркостта привлича. Тя е подтика към нещо, а когато заговорим за далеч по-различно от естественото макиажът, сякаш няма отношение към красотата. Всъщност гримът говори със собствен глас, дори за някои да е само боичка. Когато жената нанася своя тен на лицето, тя прави послание към света. Не е основателно да се смята, че тя се гримира само, за да се хареса на мъжа.

провокативен грим

 

Истината е, че макиажът произхожда от вътрешното й аз и много пъти зависи от настроенията или желанието да поднесе дадено послание. Всеки един цвят може сам по себе си да говори, както цветовете в живата природа, а именно: „Изяж ме“ , „Опраши ме“, „Опасност“, „Внимание“ и т.н.

грим винаги на мода

Гримът като образ – много пъти грим се поставя за образ, който прави връзка със същността или създава временно усещане в жената. Поставяйки го тя влиза в хармония с него. Той може да покаже опитността на дамата, нейната агресия или невинността.

Гримът

 

Дамите се гримират по различен начин за различни ситуации и в това няма нищо странно. Така например, подчертавайки очите, това говори за желание и нужда от общуване, а яркостта на устните се приема като заявка за доминиращо комуникиране, агресия и т.н. Не е случайно и, че гримът играе важна роля за всяка дама, той е като тоалета й и дава усещане за комфорт, сигурност, самочувствие.

декоративна козметика

Правила и промени – грим като маската, която скрива истинската същност. Според психолозите той въздейства силно на жените и е добре да се възползват от тази негова способност. Така например много по-лесно и евтино би ни струвала леката промяна в начина на гримиране, на вместо факта да подменим целия гардероб.

 

Декоративна козметика е начин и достъпно средство за адаптация към променящата се действителност. Не всеки обаче би пристъпил към ярката тоналност на макиажът. Често и дори днес ярките гримове са смятани за леконравие и циничност и не е случайна асоциацията им.

В миналото само жриците на любовта ги използвали, за да бъдат лесно различавани сред порядъчните жени. Днес гримът не е само призив за любов и сексуалност. Гримът е начин да сме модерни, привлекателно и винаги в крак с промените.