7 лесни решения да съхранявате играчки в детската стая

съхранение на играчки в детската стая

Децата изпълват домовете ни не само с глъч, детски смях, игри, но и с множество играчки, а от тях и детската стая изобилства. С времето те се натрупват и често настъпват задръстванията.

Предлагаме ви практични решения да организирате детската стая:

  1. Пейка с чекмеджета. Най-често се намира под прозореца. Дизайнът е неподвижен и се монтира на място. Отгоре е желателно да поставите меки матраци.

Контейнерите се поставят в нишата под седалката. Преди да поръчате производството и монтажа на такава конструкция, трябва да изберете контейнери, за да знаете точно техния размер и количество. В резултат на това стаята се зарежда веднага и има хранилище и място дори за посрещане на гостите-връстници.

  1. Нисък шкаф. Част от клетките на багажника могат да бъдат взети под контейнерите с играчки, а някои – под книгите и офиса. Пространството над багажника няма да изчезне напразно, ако окачите телевизор, прожекционен екран или тренировъчни плакати на стената.
  2. Легло с чекмеджета. Това е много практично решение за малко дете. В магазините има стандартни легла с разгъващи се чекмеджета. Ако съществуващите не са подходящи, може да поръчате уникален модел. Например, платформа за легло с ниша за контейнери или таванско помещение с шкаф под леглото.
  3. Кошници за стени. Тази опция е особено добра, ако в стаята има празна стена. Кошници с играчки запълват празнотата, което прави интериора по-забавен. Децата харесват това решение, защото съдържанието на кошници винаги е на лице. Не е необходимо да търсят дълго време в различни контейнери желаната играчка. Всичко е видимо.
  4. Окачени системи за съхранение: сашета и меки рафтове. Тези продукти се изработват от нетъкан текстил, полиетилен, мрежа и т.н. Тези елементи са много практични, защото могат да бъдат поставени в области, които не са достъпни за други опции. На вратата често се окачва пакетче (най-често под формата на джобове), а висящите рафтове се закрепват върху шината на гардероба. Минималното пространство е максимална полза.
  5. Организатори – комбинации. Това са специални интериорни елементи, предназначени специално за съхраняване на играчките. Те се състоят от рамка и пълнеж. Рамката на организатора може да бъде изработена от MDF, дърво или пластмаса. Контейнерите обикновено са пластмасови. Предимствата на такава система за съхранение на играчки са ниска цена и яркост.
  6. Скрин. Подобно на старите бабини, но този път скрин за деца ще пази съкровищата на най-малките в дома. Те могат да бъдат дървени (с издълбани и гравирани шарки или боядисани), тъкани, пластмасови. Удобни и многофункционални могат да служат и за пейка, когато детето ви има гости.

И въпреки всички съвети и препоръки, ако ви трябва почистване на апартамента от всичко стари и излишно, не се колебайте да наемете тях: https://www.konkurenti.com.