С какво да НЕ успокояваш приятелката си в труден момент

по приятелски, приятели

Искаш да си добра приятелка, а това включва не само партия за МОЛ-а или посещение на козметик. За да си истинска добра приятелка, трябва да си покрай твоята приятелка и когато страда.

Да, именно когато се разделя с гаджето си, точно, както е в момента. Ето, защо не му мисли много, а бърз грабвай телефона, за да я успокоиш и да си наравно солидарна към участта й. А, и да не забравя, прочети съветите по-долу, за да знаеш, които са 12-те неща, с които не трябва да успокояваш приятелката си в трудния момент.

  1. „Имаш нужда от текила, нека излезем и да пийнем по няколко“ – не забравяй, че алкохолът е временно успокоение, но на сутринта, когато се събуди приятелката ти, болката й отново ще тежи. Така, че постарай се да си покрай нея не само за „чашка, две, три“, а поне докато излезе от кризата.
  2. Думи от типа „Всеки мами“, едва ли са утеха за нараненото сърце. По-скоро и покажи, колко предимства има и дори подметни нещо от типа за момчето на съседната маса, как е вперил поглед в нея или как на плажа, спасителя, забрави за ангажиментите си, от прехласване по красивият й бански и т.н.
  3. „Поучи се от грешките на другите“ – до тук добре, но ако те грешат много повече дори от бившият й, не са удачен пример за изход от ситуацията.
  4. Ако приятелката ти седи в продължение на вече цяла седмица неглиже у дома, бършейки сълзите си, намерете начин да я изведете. Това, че се прекалява в похапването на сладкото е само началото на проблема, за които ще съжалява след това. Не я корете, а само и предложете да похапнете навън.
  5. Ако си научила от първите, че вече бившият й изневерява е било добре още токова да я информираш. Едва ли сега ще помогнеш да излезе от депресията, а и ще стане „след дъжд качулка“. Така, че спести си, какво си видяла, докато „господинчото е бил с нея“.
  6. „Иска ми се да ти помогна, но никога не съм бил измамен и едва ли знам какво да кажа.“ – това също няма да я утеши, така, че ако не знаеш правилният начин, то по-добре направи това, в което те бива. Изведи я на пица, на дискотека, отидете на масаж или нещо, което ще я накара наистина да забрави за Него.
  7. „Всички видяхме знаците и на всички ни беше ясно“ – не забравяй, че любовта е сляпа и това вероятно не помага за приятелски съвет.
  8. Какво трябва да кажеш в неловка ситуации. Нищо. Понякога мълчанието е повече от празните приказки. Така, че слушай, бъди отдушник за нея, ако имаш възможност отидете заедно някъде далеч и бъди Приятелката, от която се нуждае.