Какво да не казваш на момиче след раздялата й

раздялата

Може би зоната си е само „по женски“, но е добре да знаем или да се надяваме, че тук-там, някой приятел – Мен ще се поучи кое трябва и не трябва да казва на жена, когато току що е зарязана от гаджето си.

Предлагаме ти няколко неща, които да не казваш на момиче след раздялата й. Те могат да са от полза в разговора с момиче, а с това се надяваме да сме помогнали на силния пол, които поне засега е само „най-доброто приятелче“.

Ето и какво да не казваш на момиче след раздялата й:

  1. „Всичко се случва с причина“ – често търсим оправдание за несполуките в живота с обяснения намесвайки ролята на съдбата. Да, обвиним съдбата е най-лесно. А не е ли по-уместно да намерим начин да утешим с прегръдка, приятно извеждане на кино или друга забава, която да я накара да забрави за страданието.
  2. „Това се случва с всички нас“ Не, това не се случи на всички, а може би е време да се преборим с резултата. Разговора като приятел е добро начало.
  3. „Ти си твърде добра за него“ – е да, не си Дженифър Анистън в „Приятели“ и няма да е така лесно да преодолееш трудния етап, но опитай се да гледаш по-философски над нещата, колкото и зле да изглежда всичко в началото.
  4. „Предчувствах, че той е потаен от самото начало“ – добре е, че имаш усет и може да познаваш хората наоколо, макар и от едната визия, но това, че скри инстинкта си и не каза не дава повод сега да го изричаш. Това няма да утеши, а по-скоро ще нарани.
  5. „Аз така и не го харесах“ – е, всеки мъж така ще каже, но да беше отворил уста по-рано.
  6. „Трябва да спреш да мислиш за него“ – така е лесно, особено ако си страничен наблюдател, но постави се ти на нейното място. По-добре я заведи на пикник или на сладкарница, вместо да продължаваш да „триеш сол на главата“.
  7. „Трябва да отидеш на лекар“ – и това ако не е наглост, здраве му кажи. Не наливайте масло в огъня. Със сигурност раненото сърце има нужда от лечение, но не са ли и социалните контакти добра профилактика за него. Приеми, че ти си един от тях.
  8. „Ти си прекалено придирчива“ – едва ли някоя жена иска да чува това постоянно. По-скоро тя знае, какво точно иска и си следва нейните стандарти.