Романтиката в едно пътуване с влак

пътуване с влак

Мечтали ли сте за вълнуващо, романтично пътуване с влак, изпълнено с незабравими спомени?

Предлагаме ви заедно да се потопим в непреходния чар на пътуването с влак. Стягайте багажа и се подгответе да преминете виртуално през неговата история, да усетите настоящето и да се гмурнете в бъдещето, заедно с „Ориент Експрес“.

Питате се какво е това ли, това в луксозен пътнически влак, който пътува от Изток на Запад, в минало и настояще, предлагайки невероятни дози романтика и приключения. За първи път този влак се появява през 1883 г., датата била 4 октомври. От тогава до наши дни, той е символ на изисканост, пътешествия и говори за изтънчен вкус и афинитет към подобен род изживявания. Влакът „Ориент Експрес“ е на частната компания Venice Simplon.

пътуване с влак

История на пътуването с влак!

Легендарния влак свързващ Париж с Истанбул е возил безброй известни и не дотам личности от миналото. В историята му са останали имена като Агата Кристи, Оноре дьо Балзак, Шарл дьо Гол, Франц Йосиф, Елизабет II. Пътуванията с него намаляват престижа си след двете световни войни и Студената война, през 1977 г. Днес се използва основно като сезонна туристическа дестинация, като туристите са настанявани в оригинално съхранените му вагони от 1920-1930 г. Днес маршрутът, който изминава този влак е Париж-Будапеща-Букурещ-Истанбул, прекосявайки и два български града – Русе и Варна. Маршрутът на това вълнуващо пътуване е 6 дни и 5 нощи. Дори за най-големите ентусиасти съвсем скоро, на 28 август 2015 г. всеки желаещ да измине споменатия маршрут с един исторически влак с професионално обслужване, може да го направи. Пътуването започва от Париж, а цената за човек възлиза на 6920 евро.

пътешествие с влак

Магията на едно пътешествие пътуване с влак!

Много хора биха се спрели да предприемат подобно пътуване само заради представата за това, което асоциират в съзнанието, а именно БДЖ. Уви нещата с „Ориент Експрес“ нямат нищо сходно. Представете си лукса на всяко едно помещение в подобен влак, представете си първокласни вагони, великолепна обстановка, дълбоки цветове, плюш, полирано дърво, обслужване като за кралска особа, романтична обстановка, професионално обслужване от персонала на влака, вкусна и току-що приготвена храна … сънят на такова място … новите запознанства, четене на книга … всяко едно нещо на подобно място ще остави незабравим спомен в съзнанието. С всичко това предстои поредната спирка, където ще може да видите нов град.

пътуване с влак

Дестинации в пътуване с влак!

Златните години на пътуването с влак отдавна са останали в миналото, то и днес представлява истинско приключение да се потопиш в подобно пътуване. Всичко това може да гарантира истинско откъсване от реалността, непрестанно сменяща се панорама, нови познанства с всякакви хора с различен житейски път и професии, всеки от тях наслаждаващ се и по свое му опиянен от подобно пътуване. На такова място, сякаш времето е спряло от годините на Агата Кристи. На подобно място сякаш минало, настояще и бъдеще се обединяват, за да изградят една линейна съвкупност наречена Ориент Експрес.