RF-лифтинг на лице и тяло – всичко важно около процедурата

RE-лифтингна лице

Използването на RF-лифтинг на лице и тяло, известни като радиочестотна радиация, днес се ползва широко в много области на медицината – кардиология, урология и хирургия. Методът стана популярен особено в областта на козметологията.

Какво представлява RF-лифтинг

Това е набор от козметични процедури, основаващ се на благоприятното въздействие на електромагнитните импулси с високи честоти, чийто диапазон варира от 300 MHz до 4 kHz. Тази процедура се използва за заздравяване на кожата, подмладяване, липозиране на подкожно мазнина и за отстраняване на кожата. Ефектът от действието на радиовълните се дължи на факта, че когато тъканите се затоплят до определена температура, влизат в действие редица механизми.

Индикации за техниката на радиовълните

Процедурата следва да се извърши в случаите, когато: има наличие на килим; увисване на кожа и поява на бръчки; слаба кожа в областта на корема, гърдите, задните части, ръцете и в зоната на деколтето; Ако след бременност или загуба на тегло кожата се разклати; След хирургични операции за лифтинг и липосукция. Подпомага подмладяване; Фотографира кожата.

Повдигането се комбинира с други процедури като например биоревитализация или мезотерапия. Те позволяват да се ускори процесът на подмладяване, в резултат на което ефектът от скобите придобива подчертан визуален характер. Ефектът се запазва за по-дълъг период от около 2 години, и директно зависи от човешкото тяло. След изтичане на срока, методът може да бъде повторен.

RF-лифтингът

RF-повдигането е доста ефективно, действа като лифтинг за лицето, включително кожата около очите, клепачите, бузите и назолабиалните гънки, както и за областта на вратата и деколтето. След процедурата се наблюдават ясни контури на лицето, по-млада еластична кожа, минимални бръчки и хиперпигментация, елиминиране на неприятностите. Повдигането, намалява назолабиалните гънки, прави ги гладки, намалява втората си част и допринася за образуването на ясен контур на лицето. Бръчките около очите и оформлението „пачи крак“ напълно изчезват.

Използването на радиочестотен ток разширява границите на процедурата за повдигане, поради което методът се препоръчва при акне във всичките му форми. RF лифтингът спомага за подобряване на качеството на кожата.

Противопоказания на RF-повдигане

Подобно на много процедури, повдигането с радиовълни има противопоказания. Разделяме ги на две групи, абсолютни и относителни противопоказания. Абсолютните се прилагат при: бременност; заболявания на щитовидната жлеза, туморни образувания от всякакъв вид; тежки форми на захарен диабет и хипертония; предаване на заболявания на лупус еритематозус и склеродермия; Предаване на остри вирусни инфекции; Тромбофлебит на крайниците; Обрив и акне, преминал в изчерпване на възпалението; Всички хронични заболявания на кожата; Остър етап на розацея. Също така RF-лифтингът не е препоръчителен за пациенти с сърдечно-съдова дисфункция, като активна и системна инфекция, наличие на кожни наранявания – отклонения, възпаление, розацея и вагини, епилепсия, симптоми на онкологията и тежки състояния.

Лифтинг на тялото

Лифтингът с радиовълни е уникален метод, който позволява да се премахнат всички козметични недостатъци, свързани с кожата. Процедурата помага за отстраняване на разкъсвания на ръцете, корема и други части на тялото. RF вълните с висока честота засягат тялото, последвано от дълбоко загряване на тъканите в областта на приложенията.

Радиочестотното повдигане на тялото и лицето намалява общото 10-20% от площта на кожата, което съответства на затягане чрез хирургическа интервенция.