Разликата между Теб и „Кифлата“

Със сигурност има моменти, когато ти се иска да изкрещиш и да покажеш на света коя си и на какво си способна.

Уви, от приличие ли от възпитание и този път, запазваш самообладание и преглъщаш поредния демонстративен повод, в който „Той“ те изкарва от равновесие с поредната глупава забивка на някоя „малолетна кифла“.

Със сигурност има моменти, когато ти се иска да се представиш в службата по блестящ начин, но от семейни грижи, лични проблеми или други основателни причини не си успяла в срок, да подготвиш доклад за свършената работа.

Навярно си изпитала и момента, когато в очите на родителите, винаги си „черната овца“, като по-голямото дете. Нищо, че цял живот се мъчиш да доказваш и оправдаваш доверието, а усилията ти остават като „глас в пустиня“.

Спри се! Огледай се и си дай равносметка. До кога смяташ да я караш така. Прецени сама, колко много успя да постигнеш в тоя живот до момента.

Това, че „Той“ не може да оцени качествата ти, запленен от поредната „плиткоумна ученичка“, която, освен да показва най-новото в модните колекции, харчейки паричките на мама и на татко, друго не знае. Тя няма нито твоят житейски опит, нито образованието ти, нито интелекта. Тя или Той не трябва да те карат да се чувстваш второ качество.

Това, че „Той“ не цени самостоятелността, отговорността и борбената ти женска натура, въпреки всичките усилия, които положи през годините, не е „мерило“ за способността или неспособността ти. Пък и да не забравяме, че мъжете предпочитат „слабите“ жени, а ти определено не си от тях.

Не се упреквай и за това, че не успя да се представиш пред Шефа. От толкова „мини поли“ и „мазни“ подмятания (а на теб са ти така далечни) не остана място в редиците за топ служител.

Не хвърляй и вината, че не си „любимката“ на мама и на татко, щом досега не си станала, едва ли на 30 ще го направиш.

Разликата между теб и „кифлата“ е точно в тънката граница, която все ти убягва, а именно, че си „мъжкото“ момиче, в каквато и ситуация да попаднеш. Но, в нито един миг не мисли, че това е дефект. Ти си достатъчно способна, амбициозна и упорита, че можеш с лекота да покориш света. На теб не ти е нужен мъжа, който не те цени или шефа, който се подава на свалките на колежките с голямо деколте и природно вроден талант за на старата „женска професия“.

Е, за родителите, няма как да ги зачеркнеш от живота си, но поне спри да се доказваш. Започни да обичаш себе си и живота си, а само така ще можеш да „не хабиш време, средства и усилия“ за „загубена“ кауза. Пък може да остане някой лев, за да отидеш на почивка, да добавиш някоя и нова диплома към колекцията си или да се поглезиш с козметик или някоя и друга нова дрешка.