Раздвижи се с тези лесни упражнения

леки упражнения срещу обездвижване

Време е да спреш да се обездвижваш и да започнеш с тези лесни упражнения!

Факт е, че най-голям риск от затлъстяването крият не висококалоричните храни, богати на мазнини и въглехидрати, а обездвижването, затова се препоръчват някои лесни упражнения!

За да се справим по-лесно с обездвижването, подготвихме няколко от тях.

Преди това обаче, запознайте се и с някои факти, които да ви мотивират!

Как да се мотивирате за тези лесни упражнения:

  1. Хипохондрия е заболяване, при което се стига до захарен диабет, кръвоносните съдове променят своята функционалност, стига се до чести депресивни състояния, дегенеративни промени, остеопороза.
  2. Увеличават се случаите на смърт сред младите хора, именно поради стресовият и лишен от движение начин на живот. Смъртността сред хора, които не се движат физически е много по-голяма, от тази при хора, които спортуват и водят здравословен начин на живот.
  3. Хората, които спортуват няколко пъти седмично са в десетки пъти по-слабо застрашени от тези, които с години не са го правили. Първата група страда и в 3 пъти по-малко случаи от заболявания на сърцето.

леки упражнения срещу обездвижване

Факт е, че всеки трети се оправдава с липса на време, намира основателни и по-основателни причини. Това са от типа да не стане 5 минути по-рано от леглото за сутрешна гимнастика; Да отскочи до близкия супермаркет с автомобила; Да ползва асансьора дори за слизането от 5-я етаж, вместо да изкачва и слиза по стълбите и т.н.

Факт е, че да намериш причина и оправдание е много по-лесно, от това да положиш усилие.

леки упражнения срещу обездвижване

Въпреки, това, ако ви е грижа за собственото здраве, то именно за вас, подбрахме:

6 лесни упражнения за раздвижване!

  1. Започнете от главата и завършете в петите – сутрешното раздвижване на всяка става и мускулна група, не само ще тонизира тялото, но и ще засили метаболизма, ще премахне схващанията, умората и болките. За целта раздвижете врата, като се стараете всяко движение да става бавно и плавно. Така продължете към всяка друга част от тялото, където има стави, костни връзки, сухожилия.
  2. Разтърсете ръцете – едва когато сте раздвижили всяка става и кост разтърсете енергично двете ръце. Завъртете няколко пъти напред и още толкова назад, наподобявайки перки на самолет.
  3. Раздвижете кръста – за целта застанете със събрани крака и ръце на кръста. Наведете се напред, после на зад, след това на ляво и после на дясно.
  4. Марширувайте – в рамките на 3 минути, тъпчете на едно място, повдигайки коляно на нивото на пъпа.
  5. Потичайте на място – знаете ли, че дори затворниците, които са ограничени от пространства ползват малката килия за бягане на място. Един инструктор по йога беше казал, че на човек не му е нужно много място, за да се поддържа в добра форма. Достатъчна е стая метър на метър и ако има желание и воля, може цял живот да прекара в нея и да поддържа перфектна формата на тялото си, а здравето на ниво.

Опитайте и вие!