Най-сладкото изкушение за лятото – сладолед

най-вкусните храни за лятото

Ако попитате малко дете кое е най-сладкото изкушение за лятото, без да се замисли ще отговори – сладолед!

Кое е любимото ви нещо за Вас за лятото – не са ли отново мелби и сладолед?! В случай, че отговорът е „Да“, то предлагам ви да не губите и минута време, а да разберете как сладко да отслабвате!

Или по друг начин зададен въпроса ще звучи така – обичате ли сладолед. Ето, сега ви предлагаме няколко ползи на сладоледа и така вкусното ледено удоволствие може да е ваш съюзник в борбата с излишните килограми.

Ето, как да стане това:

Диета със сладолед

Тя е лека, приятна, вкусна и освежаваща. Освен това сладоледа съдържа мляко, а то е богато на калции. Понякога в сладоледа има ядки, сушени или пресни плодове. Едните от тях дават фибри на организма, а другите витамини, така, че който и вариант да изберете, няма да сгрешите.

сладоледи

Колко време и как се приемат сладоледи

Няма ограничения, но е добре да знаете, че повече от 3 дни не се препоръчва да се яде сладкото ледено десертче. Последното, с цел да няма обратен ефект и да се превърне в нездравословно изкушение.

Ефект на сладоледа

Диета със сладолвд има голям ефект над организма, защото сладкото доставя ударна рдоза наслада и подсилва хормона на щастието. Нека не забравяме и фосфора, които се съдържа в него, яйцата с ниските нива на калории и високите на протейни.

ice cream

Колко време и какво да включи сладоледената диета

В дневното меню може да включите сладолед под различни форми. Така например сладолед с фунийка може да хапнете за закуска, сладолед с малко мюсли за обяд, а за вечеря сладолед с различни видове плодове – моркови, ябълки, диня, пъпеш, кивита, портокали, малини, ягоди и дори ядки.

Какво да правим ако не се заситим от сладолед

В случай, че не може да се заситите единствено със сладолед добавете към менюто печена риба, сухо пилешко месо, извара, пълнозърнест хляб и др. На сладоледена диета е разрешен и прием на алкохол. Така например микс от сладолед и мента може много да освежи деня ви, а за вечеря да си позволите и чаша добре охладено бяло вино.диета със сладолед

Мелбите са идеален вариант за утоляване на глада към обяд!

Така, че не лишавайте отганизма си от това сладко удоволствие, независимо дали сте на плажа или под климатика в офиса, все ще ви се отрази добре.