Храни за топене на коремчето

храни за сваляне на корема

Знаете ли, че храните, които приемаме или от които често се лишаваме, а след това в момент на депресия или празнично настроение, поглъщаме в огромни количества, без много да му мислим, се “лепват” на коремчето?!

И предвиждайки, че скоро и на вас ще се наложи да се “разголите” на плажа, избрахме няколко ефективни храни за сваляне от областта на корема. Дано да са от полза и за най-отчаяните с по-пищни зони в коремната област.

„Щото знаем“, че за тренировка, спорт или едното сутрешно бягане всеки ще се отдръпне с оправданието, че няма време.

Ето и някои от най-ценните храни за топене на коремчето:

С помощта на отвара от зелен чай може да изхвърлите всички вредни токсини, че и част от мазнините в коремната област. Тази билка има диуретичен ефект, а наред с това намалява количествата на кръвната захар и апетит. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, а с консумацията му не само ще си гарантирате стабилно здраве, но и кожата ви ще засияе.

Лято е, а какъв по-удачен момент да се поглезите с големи порции диня, краставици, аспержи и целина. Те създават усещане за ситост и съдържат редица баластни вещества, които се борят с глада.

Силата в овесени ядки – чували сте колко богати са на минерали и витамини, ами време е да ги включите в менюто си. Може да хапвате от тях по всяко време на деня, като правите различни съчетания. Залейте ги с мляко или плодов сок, омесете питка, направете сладки с тях или поръсете салатата си (вместо да хапвате хляб).

И като заговорихме за киселото мляко, то е богато на калций, а без него няма как да се преборите с излишните мазнини. Вмъкнете го в дневното меню по всяко време и не след дълго ще се изумите от резултата.

Има ли смисъл да споменаваме ползата от варените яйца. Едно яйце съдържа 140 калории, а какво по-засищащо, полезно и нискокалорично хранене от него.

В менюто ви е добре да присъстват още – авокадо, ядки, черен шоколад, маслини, смокини, круши, банани, праскови и кайсии.

Е, ако някои каже, че това не е истински пир за вкусовите рецептори и избере отново пица, то значи лекцията ни е била излишна.диета за изгаряне на корема