Работата и момичетата

Работа

Работата

„Сбъдват мечтите си, онези, които имат работата мечта или работа, докато мечтаят“. Тази сентенция води много дами днес и ги превръща в преуспели такива.

Работещо момиче

Как да сме по-работоспособни, да се чувстваме пълноценни, оценени и щастливи. По тези въпроси избрахме да се насочим тук и сега. Ето, защо и се спряхме на няколко въпроса, които засягат всяка втора жена:

Стресът в работата и как да се справяме с него

Може би намираш начин да ограничиш напрежението в офиса, но това може да те доведе до нервен срив, а сама по себе си нервната криза крие много рискове за здравето ти. Предлагаме ти, сама да изградиш собствена емоционална бариера и така да „пощадиш“ нервите си. Още с отваряне на очите, рано сутринта и докато се обтягаш като коте в леглото, започни да мислиш позитивно. Повтаряй си на ум, че денят ти ще е супер страхотен, ползотворен и успешен. Не забравяй и за усмивката. Когато прекрачиш прага на офиса и седнеш на стола, започни с най-сложната задача за деня. Така ще избегнеш тежките мисли вечерта, какво те очаква на следващия ден. Настрои се през целия работен ден, психически. Помисли, че ще има извънредни задачи, които ще трябва да вършиш и за тях ще се намери време, както за всички рутинни дела. Каквото и да става, избягвай самосъжаленията, както и агресията към околните. Не носи работа в къщи и се старай да гледаш на всяка ситуация откъм смешната страна.

Как да се издигнеш в кариерата

Има една стълбичка, професионална, към която всеки се стреми. За да я изкачиш и ти, предлагаме ти да не спираш своето развитие в службата. Запиши допълнителни курсове, вслушвай се във всичко наоколо, дори да не е пряко свързано със задълженията ти; Оценявай хората по качества, а не по отношение спрямо теб; Не приемай нещата, сякаш си незаменима, винаги може да се намери и по-кадърен; Помни, че само неудачниците си приписват чужди постижения, затова се старай ти да не го правиш; Придавай тежест на заниманията си и не губи време в безцелни дела; Не пропускай от време на време самореклама и не оставяй околните да се хвалят с твоите постижения.

Има ли бъдеще любовта в офиса

Статистиките показват, че колегиалните отношения, често могат да прераснат в нещо повече. Факт са оставянията до късно в офиса. Коментарите за разрешаване на служебни казуси, което до голяма степен обединява хората, а най-вече фирмените партита и командировките. Друго си е да има, флирт на работното място.