Процедура скраб за кожата

скраб, пилинг маски, ексфолианти

 

Що е то процедура скраб за кожата?

Съществуват много въпроси около това, колко полезни са процедури със скраб за кожата, пилинг и ексфолиант за тяло.

Тъкмо към тях се насочихме, за да разкрием някои въпроси, които вълнуват предимно дамите с по-чувствителна кожа:

Как да ексфолираме лицето?

След почистване на грима, още докато кожата е влажна се нанася скраба. Кожата се масажира с кръгови движения 1-2 минути , като се започва от челото към областта на слепоочията. Алтернативно от ъглите на устните към слепоочията и от брадичката към ушите. Зоната около очите не трябва да се подлага на пилинг, тъй като е твърде нежна.

Как да направим пилинг на тялото?

Кожата на тялото се изтощава особено през студените зимни дни. Необходима е 1-2 пъти ексфолиация месечно. Продуктите за тялото са с по-големи гранули и частици омекотяващи водата.

Преди да се нанесе пилинга, трябва тялото да е хубаво накиснато във вода. Нанася се с кръгообразни движения и се втрива до образуването на пяна. Върху лактите и колената се разтрива по-продължително време, а след това и по други части, като на гърдите и свивките. Там се нанася за най-кратко време и по-нежно. Измива се и се намазва с хидратен крем.

Скраб за стъпала, колена, лакти и ръце

Те имат най-голяма нужда от пилинг процедура. Начина е същия като при другите зони, но продължителността е по-голяма. След пилинга се отмива кожата и се нанасят отново кремове, но за хидратация.

Има ли алтернатива на скраба

Ръкавицата за масаж и луфата са до толкова ефикасни, както и самия скраб за тяло. Не бива да се трие твърде силно, за да не се раздразни кожата. Винаги след ексфолираща процедура се нанася успокояващ лосион.