5 въпроса около процедура пилинг

ексфолиант, скрап за кожа

Кога е нужен пилинг?

За да изглежда добре кожата не са достатъчни само хидратиращи и подхранващи процедури. Трябва да се отстраняват и мъртвите клетки. По този начин кожата диша свободно, а това става с помощта на пилинг.

Ако не се отстранят мъртвите клетки, променят тена на кожата и спомагат за образуването на пъпки и лишеи. За да бъдат премахнати, не е достатъчно само ежедневното почистване с лосион и тоник.

Кожата се нуждае от пилинг (излющване) или по друг начин казано – скраб или ексфолиране. Тези методи имат за цел да стимулират възпроизводството на клетки и да засилят кръвоснабдяването.

Ето и по-важните неща около пилинг маската:

Химичен пилинг

Извършва се с помощта на различни химични препарати, съдържащи киселини, които премахват горния слой на епидермиса. Тази процедура е за жени с фини бръчици, акне и пигментации. Прави се до 2 пъти годишно.

Механичен пилинг

Премахва мъртвите рогови клетки. Този метод е безопасен начин за освежаване и подмладяване на кожата. Приготвя се от натурални продукти (смлени костилки, морска сол, минерали и други) и/или миещи микрогранулки.

Кога да се прилага механичен скраб

Добре е, 1-н път седмично, най-добре е вечер преди втриването на подхранващите мазила. Това допринася и за по-добро почистване на всички зони.

Как да ексфолираме кожата?

За целта, върху кърпа или тампон се нанася част от пилинга и с кръгови движения се втрива в кожата. След процедурата се отмива с хладка вода и се нанася мазен крем. Ако след пилинга кожата се зачерви, то значи този вид ексфолиране не понася на типа кожа.