5 домашни ексфолианта за тяло

ексфолианти за тяло

Топ домашни ексфолианта за тяло

Често за козметици времето и средствата не са достатъчни. Природата все още „работи“ в наша полза, Дами! И ако все още не сте открили тайната на природните рецепти, нека заедно я споделим.

Продуктите от околната еко среда, са подходящи, достъпни и лесни за приготвяне. У дома сами можем да направим скраба си за лицето, тялото или краката и ръцете.

Ето една част от тайните на домашния пилинг за тяло:

Пилинг с ориз

Смелете в кафемелачката малко ориз. Добавете към него извара и зехтин. Леко загрейте сместа и нежно я нанесете на грубите части. Петите, лактите и колената се подават много на тази процедура.

Ексфолиант с морска сол

За целта смесете 200 гр. морска сол с масло за масажи или зехтин. Натрийте тялото със сместа и оставете, докато солта се разтопи от топлината на тялото. Това действа благоприятно на цялото тяло и се бори с целулита. В края на процедурата направете втори масаж и отмийте с топла вода.

Маска с лимон

Разтопете малко мед на водна баня (не много висока температура). Когато медът поизстине добавете сок от половин лимон и малко овесени ядки. Тази процедура е идеална за борба с груба и възпалена кожа.

Скраб със захар

Сипете в шепи захар и върху нея капнете (около 1 с. л. ) олио. Започнете да разтривате дланите една в друга, докато хубаво се намазни цялото количество захар и вече е по-удобно да се епилира всяка част на китките. Масажирайте по отделно всели пръст отгоре до долу, ноктите, местата по дланите, където са възглавничките. Правете цялата процедура колкото може по-дълго. Отмийте с топла вода (без препарати). Кожата става бебешки мека и нежна и гарантирано ще е такава в продължение на идните 3 дни.

Скраб с кафе

Действа срещу целулит. За целта използвайте утайката от кафе машината или си набавете такава като кипнете малко смляно кафе. Втрива се хубаво по цялото тяло. Процедурата се прави в банята (много цапа). Отмива се с топла вода. Действа много омазняващо на кожата и подобрява обръщението на кръвта.

ексфолианта за тяло

Има още много естествени и природни маски, които имат голям ефект. Могат да се ползват по всяко време, да прилагате на тялото си, а в някои от настоящите теми ще се спрем поотделно и на тях.

Добре е да научите и колко трайни са продуктите за разкрасяване. Тогава пъзелът ви „за красота“ ще е изцяло подреден и точен.