Прости народни средства, които помагат срещу пъпки

Идва момент в живота на всеки момиче, когато една неприятна пъпка се появява на лицето само часове преди важно събитие. Това не е нищо, но в основата си има различни видове акне, което се появява в резултат на прекомерна мастна секреция по лицето или като кръпка върху него. Най-добре е да се вземат предпазни мерки срещу мазна кожа, за да се избегне появата на пъпки.

Ексфолиране и почистване са основните практики, за да следвате и да си проправяте път, има някои вътрешни бързи средства за действие, които можете да приемате. Не забравяйте, че тези средства не са предназначени за приложение върху цялото лице. Те трябва да се използва само за тази част от кожата където е заразата – пъпка/и.

Смес маска за измиване

Един от най-ефективните методи за бързо лекуване на пъпки е да направите паста от бентонит или козметична глина с вода. Нанесете маската върху засегнатия участък и го оставете за една нощ. Измийте сутрин с хладка вода.

Ябълков оцет

Вземете памучен тампон, потопите в ябълков оцет и нежно галете засегнатата кожа с него. Тази процедура се повтаря два пъти на ден. Не трябва да се измие лицето след нанасяне.

Лимонов сок

Лимоновият сок има витамин С, който убива бактерии на кожата. Просто прилага няколко капки прясно изцеден лимонов сок над пъпка и се оставя за една нощ. Никога не излагайте лимонът директно на кожата и на пряка слънчева светлина.

Горчица с мед

Горчица е чудесна естествена трева, за кожата, съдържаща витамин С, омега 3 и 6 мастни киселини и цинк. Смесете прах с малко количество мед и приложете върху засегнатата част за около 15 до 20 минути. Изплакнете с вода.

Зелен чай

Направете концентриран зелен чай и го замразете в тавата за ледени кубчета. Когато ледът е готов, вземете едно кубче и дръжте върху засегнатата. Зеленият чай може да убие всички вредни микроби и ускоряване процеса на изцеление.

Доматен сок

Доматеният сок е чудесен природен стягащо и неговото прилагане два пъти на ден ще ви помогне в бързото зарастване на пъпките. Може да се приема както вътрешно, така и външно.

Лавандуловото масло

Добави капка лавандулово масло върху всяка пъпка за бързо възстановяване.

Яйчен белтък

Просто се прилагат яйчен белтък на пръста и с него се натриват порите, леко до изпълняване на пъпчивият участък.

Пресен чесън

Вземете една скилидка чесън. Почистете и приложете екстракта върху засегнатата зона за бързо елиминиране на всички бактерии.