Пролетта като театър

Пролетта е сезонът, който зарежда сетивата и душата с енергия. Той вдъхновява и създава пламенни емоции. Той ни кара да летим от щастие и да сме вдъхновени, капризно и леко объркващо. И ние, хората се държим подобаващо като пред сценична треска – леко изненадани, малко меланхолично, настроени към импровизации и най-вече защото всички участваме в един театрален спектакъл наречен Представление на Пролетта.

Тук задължителни атрибути са чадърът, слънчевите очила и щипката пролетно настроение, която така и така ни е обзела. Открийте по вълшебен начин света около вас.

proletta

Еуфория на сцената – в пролетта, природата отмята своята бяла премяна, за да позволи на слънцето да погали всяка тревичка, да събуди всяко стръкче и пъпка. Поточета ромолят, птичките започват своите омайни песни, а топящите се снегове, сякаш образуват огромни огледала, в който Слънцето да се оглежда на воля. Не закъснява и представлението на дъждовните капчици, които носени от вятъра се спускат към земята като прозрачна театрална завеса. Идва цветна и пъстра пролет, а вие може да сте не само зрители, но и актьори, дори режисьори. И точно тогава, на целия театрален декор изпъква Слънчевият прожектор, сините водни капчици се спускат като арки, за да пресъздадат истинската магия на красотата – Дъгата.

cvetna premqna za proletta

В цветни одежди – в пролетта най-омайният момент от всичката прелест, на която е способна Земята е цъфтенето на дърветата. И точно тогава човек е способен да отиде на другия край на планетата, за да види тази красота. В Япония цъфтенето на вишневият цвят сакура е превърнато в церемония, в която вдъхновение и преклонение събужда красотата на природата.

mn. cvetnaЦветовете на вишната се изпъстрят в нежновиолетово, а това зарежда, енергизира и дава вдъхновение на всеки зърнал ги. С не по-малка пищност се представя и коприненото дърво – алибиця. То има пухкав розов цвят и се среща много в Средна Азия. За най-ярко се смята австрийският брахихитон. Той цъфти на пролет и остава свеж до късна есен. За Австралия е характерен също той, но представяйки огнена гледка от червени цветчета. И на фона на всички споменати, как да пренебрегнем това, което по нашите земи може да се зърне. Уникалната ни природа, отново ни кара да разцъфнем пред нежната картина от плодови бадемови дръвчета. На фона на всичкото това опиянение, като черешката за коктейла се явява очарованието от цъфнали кестени и отрупаните с бели цветове храсти спирея. Неслучайно наричани майски сняг.

Spring-Wallpaper-Free-Desktop

Сняг, дори през пролетта – фини слънчеви лъчи, елегантно галят земята и пролетта сякаш милва Земята, опитвайки се както всяка година да събуди всяка клетка за нов живот. Време е да се разделите със зимата. След първите предвестници на пролетта – кокичетата идва ред на нарциси, лалета, минзухари, иглики, зюмбюли. Всички те греят усмихнали се от рано на утринта. Е, как и вие самите да не засияете в такъв слънчев пролетен ден.

helloo spring

Време е да престроим душите – ако вече сте вдъхновени от театралната фиеста на пролетта, защо и вие самите да не се преобразите. Подобно на Богиня се преобразете в пролетни ухания, които премахват всичкото зло и отрупват цялото ви същество с цветни венчелистчета. Разпалете топлите емоции и бъдете – добри, позитивни и усмихнати!