Природни средства в помощ на организма

хомеопатия

Хомеопатия, растения и масажи с ароматни масла и природни средства, които могат значително да подобрят живота ни и да помогнат да преодолеем изпитанията и трудностите.

Със средства от самата природа може да се преборим с различни заболявания и да укрепим организма си. Ето и някои изпитани рецепти с природни средства:

Повече от ясно е, че разочарованията ни дебнат на всеки ъгъл. Те идват точно тогава, когато най-малко сме подготвени за тях. За жалост бедите могат да се окажат точно онзи детонатор, които да задейства астматичната криза, високата температура, мигрена, екзема, лумбаго, болезнена менструация или косопад. За всички тези и още много случаи могат да ни помогнат природните съставки на естествената среда.

Ако ви се случи така, че да претърпите неуспех в службата или провал на изпит – в случаи, че на 100% бяхте убедени, че този път ще отбележите отличен резултат или ще получите желаното повишение, а се оказва точно обратното, то помощник срещу разочарованието може да бъде 1 капка ментово ароматно масло или ревенсара с ценол. Поставени на бучка захар и вземани три пъти на ден в продължение на три седмици.

Ментата допринася за преподреждане на мислите и е нервен стимулатор. Тя допринася благосъстоянието на храносмилателната система, против главоболие, спазми, менструални болки и шок. Мента е имуностимулатор и има противовъзпалителен ефект. Действа и антивирусно, като парира влиянията на микробите дори при временна отпадналост.

За още по-голям ефект заложете на пчелно млечице, цветен прашец и женшен. Те стимулират нервната система, допринасят физическата устойчивост на организма и подсилват духа за следващия път.

В случаи, че често изпитвате страх от бъдещето, изплашени от минали неприятни събития и предстоящи такива, масажирайте три пъти на ден слънчевия сплит с 2 капки ароматно масло от равенсара с цинеол. Също може да вземете 50 капки чиста тинктура от липа, смесена в чаша вода. Приема се вечер преди лягане. Ако страхът от бъдещето ви е обсебил изпийте 1 капка лимоново етерично масло, поставено на бучка захар и три пъти на ден.

Сърдечно разочарование се лекува всяка сутрин с масаж от ароматни масла върху слънчевия сплит, стомаха и под ребрата. Масажът се прави с по две капки лавандула и масло от розово дърво. В комбинация действат успокояващо, антибактериално, противовирусно, дерматологично, срещу спазми, астма, безсъние. Отслабват всякакви кризи от гореспоменатите.

Масажирайте по няколко пъти дневно акопунктурните точки – гънките на китките от вътрешната страна на ръката, пъпа и слънчевия сплит.

Дори да не ви избавят веднага от временното неразположение, изброените природни рецепти ще допринесат за тонус и настроение в идните дни.