Грижите за новородено

грижа за бебе

Никой не казва, че да бъдеш родител е лесна работа, но грижите, когато детето е съвсем малко са съпроводени с много повече и специфични моменти.

Тук под внимание се взимат грижите за бебета, когато е в съвсем ранна възраст, неопитността на много от майките, за които това е първо раждане, както и купищата ежедневни отдадености.

В какво се изразяват грижите за новородени?

Всяка майка иска само най-доброто за своето дете, независимо от това, в кой етап от живота си е то. Още докато трае бременността, бъдещата майка се запитва, кои продукти трябва да използва в грижа за новороденото, а от изборът и зависи бъдещето здраве и красота на бебето.

С цел кратък обзор над нещата приготвихме настоящият гид в страната на детската красота и козметика.

Грижите за бебета: Как да предпазя кожата на новороденото

Бебешката кожа е изключително нежна. Тук не бива да се пренебрегва и факта, че в първите дни от раждането на детето, тя е чувствителна и осезаемо обострена към всякакви дразнители. Не се препоръчва прекалено къпане, внимателно се подхожда и към избора на бебешки сапун, а с влиянията на околната среда трябва много да се внимава. Тук на помощ за всяка Мама идват множеството бебешки кремчета, мазила, олио, пудра, мляко за тялото на бебето. Всички те подхранват епидермиса и защитава кожата на малчугана. От голямо значение за почистването са и кърпичките, те следва да са от фина текстура и да попиват, без да дразнят кожата. Спазвайки последното изискване продуктите трябва да са от естествени материали.

Грижите за новородено

Кой обича водата – не е лъжа, че почти няма дете, особено в ранна детска възраст, което да обича водата. За да се справи с къпането на малкото дете всяка майка трябва да осигури приятна и ведра обстановка в банята.

Тук от значение са не само играчките за вода, но и самите продукти. Те трябва да са със закачливи тонове и изображения. Шампоани и душ гелове не бива да са в съпротива с естественото pH на кожата. Продуктите за баня на новороденото, трябва да са специални, недразнещи очите и с успокояващи екстракти, като лайка например.

Грижите включват и безопасността:

Най-важното в грижа за новороденото е неговата безопасност. Тук на помощ за всяка начинаеща мама идва термометъра за вода и бебефонът. Чрез бебефон, ще има достатъчно свобода за майката, да върши и други задачи из дома, а с помощта на термометър за вода, да разбира дали тя е точно това, от което се нуждае пеленачето.