Храната в чинията и как да я съчетаем

храната

Не е трудна задача да съчетаем правилно храната в чинията, за да се чувстваме по-здрави и добре в кожата си.

Достатъчно е само да вмъкнем основни правила в ежедневието си и излишните килограми могат сами да започнат да се елиминират.

С добре подбраната храна в чинията ще имаме здраво и стройно тяло. Ето и как може да стане това:

Полезни храни в чинията ни

Научете се да правите всичко с желание, а приемът на храна да носи наслада. Независимо дали похапвате у дома, на гости или в ресторанта, то никога не си позволявайте да се храните бързо и нервно.

Храната трябва да носи най-вече усещане за наслада, а опитвайки от всичко по-малко и дъвчейки достатъчно, може да сте повече от сигурни, че няма да прекалите с порцията. Не прекалявайте с храните, от които до скоро сте лишавали организма си. Нищо чудно тялото ви да сметне наградата за последна възможност и да натрупа запас от нея на местата, на които най-малко бихте желали.

Здравословната храна може да е разнообразната храна.

 

полезни храни в чинията

Да вземем например изборът между парче торта и плодова салата. И двете са с почти равен брой калории. Разликата е в това, че от торта организма ще извлече само вредни въглехидрати, а от плодовата салата и витамини и фибри.

Не пренебрегвайте приемът на течности. Колкото повече вода и чай, толкова по-добре. Много са хората, които смятат, че да изпият два литра вода за деня е прекалено на силите им. Уви, не е така. Според ръста и теглото на човек се определя и количеството вода, което трябва да погълне. Така например ако сте високи, 1,70 м и тежите 65 кг, то трябва да пиете по 1.70-1,80 л вода дневно. Голяма част от приема на течности може да замените със супи, бульони, чайове и фрешове.

здравословни храни в чинията

Опитайте се, дневното меню да включва храни в суров вид или минали през минимални термични обработки. Забравете за полуфабрикатите, пържени и тестени храни. Потърсете рецепти за приготвяне на повече морски деликатеси и използвайте растителни мазнини.

В правилното хранене диетолозите препоръчват по-малки и по-чести порции вместо едно-две-три хранения дневно в огромни количества.

Не забравяйте закуската. Много хора просто я игнорират, оправдавайки се, че времето не им стига или не са гадни. Истината е, че сутрешната закуска е най-полезна, здравословна и качествена. Тя трябва да съдържа млечни, протеинови и зърнени съставки.