Дискретен грим за всеки сезона

Всяка себе уважаваща се дама се старае да поддържа добрата визия. Това понякога отнема доста време, изисква маса пари и не винаги имаме гарант за сполучлив завършек.

И все пак, знаете ли, колко много мъжете харесват дискретен грим, но само на жените е ясно, че задачата, макар и едва забележима е трудно осъществима.

Предлагаме ви една стратегия, с която винаги и по всяко време ще изглеждате блестяща и неотразима. Дискретния грим е практичен и многофункционален, той подхожда във всеки сезон и повод, а наред с това нежно подчертава истинската женственост, чар и обаяние.

В следващите няколко реда няма да говорим за конкретна марка и модел на червило, пудра, фон джо тен, лак за нокти, спирала, сенки и очна линия, а само ще представим най-добрите комбинации и всяка дама според възможността на портфейла си ще прецени коя марка козметика да избере.

Кожата на лицето изглежда красива, свежа и като погалена от слънцето, когато е с един нюанс фон дьо тен по-тъмен от естествения й цвят. Луничките нежно се припокриват от фон дьо тена, като придават очарователен хлапешки вид, дори на най-деловата жена. За да прикриете леките несъвършенства по кожата на лицето фон дьо тена е задължителен. Изберете бежов цвят, който нежно да прелива с вашият цвят на кожата по непокритите места.

Кожата на лицето има нужда и от пудра. Тя може да е в различен нюанс от гамата на пастелните тонове. От тях може да избирате между охра, керемидено, бежово, светло шоколадово и розово. Не прекалявайте с нанасянето обаче, за да не се получи натрупване и усещане за изкуствено излъчване.

Погледът у жените показва голяма доза магнетизъм, чувственост и красота. За да е дискретен грима на очите ви нанесете светли сенки в ъглите на клепача, това ще озари погледа и ще подчертае зеницата. За максимален ефект на макиажа по очите, може да поставите светла основа в началото към носа, която постепенно да прелива в тъмни сенки, стигайки в края на окото. Ако ви подхожда очна линия, може да поставите такава в кафяв нюанс. Спирала за мигли винаги избирайте в черно. Тя е естествена и ще подчертае контрастирайки на свежата палитра на клепача. За вечерите избягвайте сенки в цвят каки, кафяво, златисто, пепел от рози и светлосиво.

Устните обожават гланца, особено в летните дни. Изберете червилата в светли нюанси. За гланца се спрете на безцветни или с бляскави частици. Те могат да бъдат нанасяни неограничено и силно да правят устните изпъкнали, дори да ви липсва друг грим. Гланц и червило може да носите във всеки сезон и повод, те със сигурност  ще ви направят неотразима.

Ноктите на ръцете харесват френски маникюр. Той години на ред е на мода и винаги успява да направи женствеността така неповторима. Изберете свежи и пастелни тонове на лакове и съчетайте умело с грима. Яркочервените, вишневи и тъмнолилави цветове лак са за зимата, а през останалото време залагайте на нежността от природата като кремаво, розово, златисто и млечни пастелни нюанси.