Прически за овално и издължено лице

Повечето жени с продълговати или по-издължени лица се оплакват, че изглеждат по-възрастни. Кръглите форми правят лицето да изглежда детински. Овалните фигури на лицето са идеален вариант, квадратните форма издават силна личност…

С правилната прическа, съобразена с формата и размерите на лицето си вие може да постигнете съвършена външност.

1111

 Издълженото лице може да има различни форми – овал, триъгълник, четириъгълник, при всички случаи челото и брадичката за издължени.

На този тип лица стоят най-добре бретони, различни стилове гъсти, прави, филирани или сресани в страни. Дългият и асиметричен бретон засилва издължената форма и е добре да бъде избягван.

Не е за предпочитане дълга и права коса при това без бретон. Дългите коси издължават още по силно формите на лицата.

Твърде издълженото и заострено в брадичката лице може да се коригира леко и чрез грима. Поставя се руж в областта на скулите, като нанасянето става от ушите към долната част на нослето.

прическиПри триъгълните лица трябва да се избере прическа с дълъг и не много гъст бретон, достигащ най-много до веждите. Може да оформите къси кичури, които да падат и леко да го стесняват. Обема трябва да е на височината на брадичката. Не са препоръчителни прекалено къси и гъсти бретони, защото подчертават скулите.

прически

Продълговатото лице с овална или четириъгълна форма, дори тези с триъгълна форма са издължени откъм брадичката. На тях подхождат различните типове бретони филирани, гъсти, прави, сресани в страни. Силно асиметрични и прекалено удължени, подчертават голямата форма, затова трябва да се отбягват. Идеален вариант е прическата да скрива ушите. Къдриците и кичурите около лицето придават мека формата и разширяват оптически тесните лица. Не е добро решението правата и дълга коса без бретон.

прически

При ъглово лице контура е почти еднакъв навсякъде. Подходящи са къдрици, които обикалят лицето. Къдриците падащи свободно около лицето създават мекота, а при тесните лица обем.

Формата има за задача да удължава лицето, чрез обема покрай скулите. Асиметричните форми са способни да видоизменят строгите контури, макар и оптически.

прически

Късите филирани кичури също омекотяват строгата геометрия. На дългите коси чудесно допълнение са едри масури или вълни. Не са за предпочитане равни бретони, защото подчертават формите на лицето и придават симетричност на прическите.