Прически за кръгло лице

Знаете ли, че може да избирате прическата си според формата на лицето. Това е най-сигурният начин да се спрете на нещо, което истински ви подхожда.

Изберете вашия стил за косата, според формата на лицето. Съществуват много прически, които акцентират върху контура на лицето.

Някои жени имат кръгла форма на лицето, а това изисква по-специфична прическа. Кръглата форма на лицето не означава задължително по-пълна натура, просто лицевите кости са по-малки.къси прически, прически за кръгло лице

Грешки, които се допускат при оформяне на прическата за кръгло лице:

Не е подходяща прическата, която заобикаля лицето ви. Тя прави формите по-закръглени и подчертани.

Вързаните на опашка коси при кръглите лица подчертават овалните форми.

Избягвайте твърде къдрави прически или тези, които са прекалено опънати. Най-подходящата дължина на косата за жени с кръгли лица е до брадичката или малко над нея.

Кои прически подхождат на кръгло лице:

Бретонът е добър вариант за кръглото лице, защото допълнително допринася за намаляване обема и разстоянията.

Бретон на една страна е много добро съчетание. Той трябва да е по-къс откъм вътрешността на лицето и да се удължава към едната страна. Така лицето е правилно пропорционално и се набляга на очите.

къси прически, прически за кръгло лице

Боб прическа – много е подходяща за кръгло лице. Тя подчертава челюстта и брадичката, прави приятно съчетание между острите черти на прическата и меките форми на лицето.

Прически на пластове е добър избор за жените с кръгли форми. Те откриват лицето и подчертават неговите форми. Най-добрия вариант за тази прическа е до брадичката, а за дългите тя няма значение. Тази прическа подхожда и в изправен вариант и в леко чуплив.

Дълги прически – подходящи са за момичетата с кръгли форми на лицата, защото придават издължен вид.къси прически, дълги прически, прически за кръгло лице

Прическа на вълни са интересни и за средно дългите коси. За да постигнете този резултат сплетете косата на плитка и оставете така да изсъхне.

Изберете правилната прическа според чертите на лицето си. Акцентирайте на средната част от него, а това се получава най-добре, когато предоставите достатъчно откритост.

Косата леко повдигната нагоре – това придава издължен вид и много откритост, а наред с това е доста атрактивна.къси прически, прически за кръгло лице