Диета за три месеца

Ако и вие сте от хората, които са опитали всякакви диети и нищо не помага за сваляне на натрупаните с години килца, то диета за период от 3 месеца, може да е вашето решение. Истината е, че за сваляне на трайни килограми е нужно време, търпение и постоянство.

Вълчият глад е неефективна диета. Хапванията по-малко водят до добри резултати, но за кратко, а при хора, които не са свикнали да се ограничават и са на принципа: „По-добре нищо, отколкото малко“, то тази стратегия може да се окаже истински кошмар.

Предлагаме ви диета с траен резултат, от която не бива да се опасявате, че след сваляне на излишните мазнини ще върнете теглото, та дори двойно.

Може би сте чували за 90 дневна диета за сваляне на излишни килограми. Принципа на предлаганата от нас диета е сходен. Тук важна е последователността в редуване на различни групи храни. С диета за три месеца няма да лишавате тялото си от жизнено важни елементи, ще свалите пояса около корема и талията и ще се чувствате много по-енергични от всякога до сега.

В диета за три месеца следва една последователност в седмичния режим на хранене и тя се състои в поредност от бобени храни; белтъчни храни, въглехидратни храни и плодови храни. На всеки 29-ти ден от новия хранителен режим се пада по един воден ден, в които не се приема нищо, освен минерална вода.

[bctt tweet=“Как ви се струва?! Ще се справите! Повярвайте, няма човек, който не е опитал и не е успял.“]

В белтъчните дни може да приемате всичко като – месо, яйца, сирене, кашкавал, соя, домати, зеле, ряпа, карфиол, червено цвекло. Тази група аминокиселини дава нужният протеин на организма ни, за да расте и да се развива;

Идва ред на бобения ден или диета с бобени храни. Тя включва зелен фасул, зрял боб, леща, ориз, грах, картофи и царевица. Това са така наречените полезни въглехидрати и те са жизненоважни за силите ни.

Въглехидратният ден от диета за 3 месеца помества в същността си тестени изделия и захарни изделия. Това са така наречените „вредни“ въглехидрати, но и те трябва да имат място в менюто ни, за да не се окаже диетата ни като бумеранг, който ще се стовари отгоре ни в момента, в който започнем да се храним нормално.

Въглехидратният ден подобрява мозъчната ни дейност, жизнената активност и стабилизира нервната система. С тестените и захарни изделия никога не бива да се прекалява, защото те са главния виновник да имаме излишни килограми;

Идва ред на плодово-зеленчуковия ден. Тук може да похапваме от всички плодове и зеленчуци без ограничения. В този ден организма ликува, защото получава ударни дози витамини и минерали. Това спомага и енергизира тялото, засилва имунитета. Позволени са и сурови ядки;

Водният ден в три месечната диета, трябва да е винаги след плодовия ден. През трите месеца на този хранителен режим се падат 3 дни, в които трябва да издържите само на вода.

И ако последното звучи мазохистично, повярвайте, след такъв ден сами ще усетите невероятен прилив на енергия, тонизиране на тялото и лекота.

Тази диета не лишава организма от нищо жизненоважно. Тази диета ви учи да се храните в големи дози и здравословно с качествена храна, както едновременно отслабвате и укрепвате здравето си.

И не пропускайте движението. Всеки хранителен режим трябва да е съпроводен от спорт, фитнес или просто разходка.