Превенции срещу предсърдно мъждене

ПМ, сърдечна недостатъчност

Кога може да говорим за предсърдно мъждене?

Риск от предсърдно мъждене съществува при симптоми на кървене, образуване на синини по тялото, след прием на лекарства за сърцето, кръвоносната система или срещу образуване на съсиреци. В тези случаи, веднага трябва да се потърси лекарска помощ!

Лекарства за разреждане на кръвта

Лекарствата за разреждане на кръвта са най-добрата алтернатива да се избегнат усложнения.

Предсърдно мъждене с билки!

След пропуск на приема на подобен род медикаменти, каквито са антикоагулантите, не бива да се приемат допълнителни количества. Това не бива да става, без консултация с лекаря, който е назначил лечение по предсърдно мъждене. Добра превенция е и метода на предсърдно мъждение с билки, но тук отново нещата трябва да се случават под лекарско наблюдение.

Важно: Дори една билка, колкото и безобидна да изглежда на пръв поглед, може значително да усложни ситуацията. Затова е важно да се обърне сериозно внимание на лечение на инсулт в домашни условия.

Приемът на антикоагуланти, лекарства за разреждане на кръвтаот и смяната им с други, също могат да предизвикат коаголационни аномалии. С тях винаги трябва да се подхожда прецизно и изключително внимателно.

Добре е за най-малки опасения и съмнения в лечението и превенцията на кръвни съсиреци да се информира, както лекуващия лекар, така и стоматолога, фармацевта. Съчетанието на антикоагуланти (лекарства за разреждане на кръвта) с други лекарствени продукти може да предизвика кървене.

Мъждене на сърцето

Добре е още да се знае, че някои лекарства променят действията на витамин К антигонисти. Съществуват, дори витамини, които могат да променят влиянието и действието им над тялото.

Антикоагуланите, новите и витамин К антигонисти имат редица плюсове и минуси за мъждене на сърцето. Те оказват влияние над действието и предпазване от инсулт.

Мъждене на сърцето

Наред със споменатите медикаменти и начини на лечение, съществуват и други форми, рискове, фактори, симптоми и лечение на инсулт в домашни условия.

Превенции срещу мъжденена сърцето:

Електрическа кардиоверсия – ЕЛЕКТРОШОК

Това е процедура по време, на която се праща електричен шок (електрошок) до сърцето, извън стените на гръдния кош. Това за момент води до преустановяване дейността и ритъма на сърцето, а то от своя страна, връща нормалния ритъм от синусовия възел. Кардиоверсията се лекува с ПМ, а не, чрез лекарства. Лекуващият лекар е този, който преценява ситуацията и нуждата от назначаване на конкретно лечение.

Катетърна албация

За коригиране на камерната честота в кръвоносните съдове и до сърцето се прекарва катетър (тънка тел). Неговата роля е да праща сигнали и радиочестотна енергия, а тя от своя страна, унищожава електрическите клетки с аномалии. Тази процедура носи името катетърна аблация и тя съкращава вентикулите. Когато се планува катетърна амблияция се имплантира пейстмейкър за постоянно. Неговата роля е да се грижи за нормалната сърдечна дейност и да следи за евентуални екстрасистули.

Амбиляцията контролира камерната честота и намалява симптомите от ПМ, като не ги лекува напълно. За да бъде контролирано съсирването на кръвта е нужен и допълнителен прием на антикоагуланти (лекарства за разреждане на кръвта). Това се назначава за неопределен срок от време.

Хирургическа намеса

Това е трети начин на алтернативно лечение на ПМ, предсърдно мъждене. Известен е в медицинските среди и като „лабиринтна процедура“. При него се извършват разрези в предсърдията по време на операция на сърдечния мускул, а след това се зашиват. Образуваната съединителна тъкан, блокира пътя на неестествени (екстрасистули) импулси към сърцето. За да има положителен резултат, след операцията се извършват и множество изследвания. Всичко това цели предотвратяване на мъждене на сърцето или лечение от ПМ.

Намаляване риска от предсърдно мъждене, мозъчен инсулт и образуване на кръвни съсиреци

Това може да стане, чрез стриктно спазване на предписаното лечение. Редовни ЕКГ изследвания.

От изключителна роля е и здравословният начин на живот, а именно без тютюн, алкохол и други опиати, повишена физическа активност и т.н.

Лечение на инсулт в домашни условия!

Лечението на инсулт в дошмашни условия се извършва стриктно, продължително и с редовни лекарски консултации!

Внимание трябва да се обърне и на емоционалното състояние на пациента. Ето, защо спокойствието в ежедневната среда на живот оказват силно влияние над страдащият от предсърдно мъждене.

Споделяне на здравословния проблем с близки, семейство, приятели, колеги е от значение за благоприятното лечение и облекчаване на симптомите.