Помощта към хората

Помощта

Помагате ли, на близките си

Помощта е едно от най-ценните черти на човека, наред с добротата, съчувствието, обичта, умилението. Помощта на близък човек доставя огромна доза радост у другия, дори за правещият я да не коства никакви усилия.

Да помогнеш на роднина, на приятел, на колега или на случаен човек навън е толкова велико, колкото и да направиш най-скъпия подарък. Дали вие сте склонни да дарявате помощ на близките си.

Помощта към хората

Дали носите тази добродетел у себе си или по-трудно се справяте със ситуации, в които душата търси балсам. Умеете ли да подкрепяте морално околните, интересувате ли се от тях, остава да научите в идните няколко типа поведение у хората, които психолозите подготвиха за вас и сред които сами ще трябва да се откриете:

Вечно раздаващият се

Тази група хора са „душички“. Те са готови и в огъня да се хвърлят, за да помогнат на човек изпаднал в нужда на улицата, а какво остава на близък. Когато техен близък има проблем не си дават мира, докато заедно не стигнат „финала“. На такива хора винаги може да се разчита по всяко време на денонощието и за всичко.  Дори да става дума за „буркан за душевни отпадъци“, те ще го подсигурят в свое лице.

Помощта

Умереният помощник

Този тип хора помагат, само, когато имат достатъчно време и не са ангажирани с нещо по-важно.

Скръндза – меко казано

За такива хора грижите на околните са техен проблем. Рядко се намесват в чужди неуредици. Те приемат лошия късмет за заразно зло, до което ни искат да се докосват. Такива хора и рядко протягат другиму рака, само в неизбежни ситуации. Не се изненадвайте, ако един ден ги видите напълно сами и в нужда.

Ето и как да постъпим: Когато загубим доверието.