Полезно и здравословно отслабване със сладолед

отслабване със сладолед

Кой не обича онова, колкото сладко, така и ароматно ледено удоволствие сладоледа?! Знаете ли, че освен, че с него може да се разхладите в летните горещини, то и може да отслабвате?!

Отслабване със сладолед се оказва полезна, приятна, лека и много вкусна. Предлагаме ви едно незабравимо лято със сладки ледени изкушения, а преди това и малко информация за сладоледа, която навярно повечето не знаят:

отслабване с диета от сладолед

Отслабване със сладолед – диетата не дава главозамайващ ефект, но за сметка на това работи ефективно и трайно за готовите да я спазват. С нея може да свалите няколко излишни килца, а при това млечният десерт е много полезен за организма, доставяйки големи количества калций. Единственото, с което трябва да се съобразите по време на сладките ледени дни на диета е продължителността. Сладоледена диета се прави само няколко дни (по-малко от седмица). При по-дълъг период става нездравословна, защото изтощава организма, а и може да има обратен ефект над резултата.

Какъв е ефекта от отслабване със сладолед – сладоледът дава много енергия на тялото, а сладостта в него доставя ударна доза щастие за мозъка. Тази диета не изключва и други здравословни храни, а и дарява на тялото много протеини, фосфор и калций. В някои видове сладолед, освен мляко има и яйца, а те са полезни за отслабване. Казано по-разбираемо нещата стоя така – протеините доставят нужна храна, лактозата и захарта се абсорбират лесно, а млякото е ценен източник на калция, нужен за костите. Когато в сладоледа присъстват и ядки или плодове, то витамини, фибри, фруктоза и минерали не липсват.

отслабване със сладолед

Какъв е режима при отслабване със сладолед – за да има видими резултати от сладкото изкушение сладолед не бива и да се прекалява с него. Това означава, че ако целите да сваляте килограми повече от 1300 калории дневно не бива да приемате.

Следва продължение…