Покупката на нова кола е свързана със скрап на старата

Може би имате идея, каква кола да изберете за идните 5, 10, 20 години, но не знаете нищо около въпроса за предаване на старата кола. В случаи, че имате такава, която вече години наред се залежава без функционално в двора или гаража ви, сега е момента да позвъните на този телефон и да проучите как стоят нещата.

Предаването на стария автомобил за скрап е не само полезна процедура за природата и околната среда, но и важна мярка за всяко домакинство. С предаване на старата кола за скрап вие си спестявате ценно време, докарвате си полезен допълнителен доход за домакинството и семейния бюджет и сте с една стъпка напред.

Advertisements

Защо да предаваме старите коли на скрап:

С все по нарастващият брой хора на планетата, разходването на природни ресурси все по-осезаемо се изчерпва. Това води до множество други проблеми, сред които – замърсяване на въздух води и почви, изхабяване на природните богатства и т.н.

Само с предаването на една консервна кутия всеки от нас може да спести много и да донесе повече полза за бъдещето на планетата, дори да не си представя подобна алтернатива.

Природосъобразни можем да бъдем и като купуваме екологично чисти автомобили. Такива са моделите хибридни коли.

Първите автомобили от това поколение са замислени в края на 1899 г. За техен създател е известно името на Фердинанд Порше. Още в 70-те г. САЩ, популяризира и превръща в реалност идеята за екологични автомобили. Тези екологични автомобили работят с нисък разход на гориво, а както говори самото им име са леки и плътни.

Хибридната система е представена като паралелна, последователна или комбинирана. Първият вид хибридни автомобили са задвижвани с механичен двигател. За вторият модел хибридни коли е типичен двигател с вътрешно горене. При комбинираната хибридна система, акумулаторите на колата се зареждат в движение.

Интересни са фактите около хибридните коли, които за нас все още са носят. За разлика от други страни, каквито са и щатите в Америка, където са създадени дори специални платна, по които се движат само хибридни автомобили.

За повече информация прочетете тук. Хибридната кола пестите време и средства, а от старата кола лесно може да се отървете, само, чрез предаването й за скрап.