Подаръкът с парфюми открива нови светове

Парфюми

Знаете ли, че усмивката и аромат от парфюми са сред водещите неща, които грабват вниманието на първа среща. Те могат да пленят отсрещната страна, както и да провокират появата на потенциален партньор. Според учените разполагаме само с 12 минути на първа среща, за да направим добро впечатление, а освен с външния вид, силно внимание обръщат сетивата ни и над парфюмното ухания, около другия.

Според проведена анкета направена на 2 000 души, 60% от хората се повлияли от парфюма на човека насреща.

И докато безспорен е факта, че парфюмът е неустоимо изкушение за другия пол, то нека заедно се пренесем в една чувствена колекция от любопитни статистики и проведени научни открития свързани с ароматите:

Как да избираме парфюми за подарък:

Всеки сезон налага откриване на нов аромат. Такъв може да настрои към ново прераждане и да открие нови светове за притежателят си. Може би сега е моментът да зарадвате някой важен за вас човек и да направите промяната, за която сте мечтали. Достатъчно е само малка доза смелост или време в правилният избор на парфюм.

Специалистите съветват да се започне от избор на ново ухание:

Според психолозите дори малката промяна в парфюма може да достави нови приятни усещания, да провокира здравословни промени и да накара притежателя си да претърпи истинска метаморфоза.

Парфюмът е един от най-харесваните подаръци от всеки пол и възраст!

Видове парфюми:

Съществуват много видове аромати. Сред най-популярните са флорални мотиви, морски аромати, тръпчиви ухания, мускусни парфюми. Всеки един има силата да въздейства над рецепторите за обоняние, да завладява и да поглъща кожата в нежен воал. Всеки един парфюм може да очарова и покорява до степен, че да създаде асоциации с различни хора, места, моменти от миналото.

5 полезни съвета около в избора на парфюми:

  1. Топли аромати на есен – знаете ли, че най-актуалните за студения сезон аромати имат силата да сгреят душата и сетивата.
  2. Знаете ли, че хората имат способността да различават около 10 хил. различни миризми, а това се дължи на всичките 350 рецептори, разположени в носа. В човешкият организъм има общо 100 млн. клетки, които са разположени на 5 кв. см. плът, които смело улавят и обработват постъпващата ароматна информация.
  3. Жените имат много по-добър нюх от мъжете, въпреки, че едни от най-добрите специалисти по създаване на парфюми и забъркване на ароматни есенции са именно мъже.
  4. Любопитен е и факта, че едни от най-използваните парфюми са с роза и жасмин. Тези уханни цветни съставки са последвани от лавандулата, а за канелата се смята, че е най-разпространената кора използвана като парфюмна есенция. За най-предпочитана дървесна миризма се смята сандалово дърво.
  5. Полезно е да знаем, че независимо дали избираме парфюм за себе си или за подарък не бива да впръскваме повече от  пулверизатора на един път. Причината е, че носът, най-добре долавя до 3-5 ухания, а след това губи обоняние и усеща миризмите по един и същ начин. И тъй като усещането за аромат е изострено в следобедни часове е добре, тогава да се тества и избира парфюм.