Гимнастика срещу бръчки

За face lifting може да мисли всеки, независимо от възрастта. С помощта на малки техники появата на неприятните бръчки може да се забави и ако не обърнем внимание на време ще се наложи да свикнем с вида им поглеждайки се всеки ден в огледалото.

Съществуват някои лесни упражнения, които поддържат мускулите на лице, шия и глава, а те имат нужда от тренировки. Щом тонусът е добър, кожата стегната, а бръчките изгладени всеки би се почувствал с няколко годинки по-млад.

Как да стане всичко това реалност и да съхраним младостта на лицето по-дълго е въпрос, който вълнува много хора на различна възраст и от всеки пол.

Всичко това е възможно, при това без намесата на хирург и химия. За целта не са необходими много средства, нито време или усилия. Докато се храним или вземаме душ, докато седим пред телевизора или се забавляваме на компютъра може да раздвижваме мускулите и да масажираме отделни точки.

Като начало е желателно да огледаме добре лицето. Снимка в портрет или анфас ще помогне да диагностицираме къде е проблема и на къде да насочим вниманието.

Най-често бръчки се появяват на челото, ето как може да се справим с тях:

С показалец поставен на челото се натиска успоредно върху веждите. Най-добрата позиция е на сантиметър от веждите. Пръстите бавно се приплъзват надолу, а веждите се повдигат нагоре. При усещане за съпротива между вежди и пръсти за време около 10 повторения се прави почивка. Следва повторно поставяне на показалците върху челото и бързи и енергични повдигания и сваляния на веждите. Повтаря се 20 пъти.

Желателно е гимнастика за лицето да се прави поне два пъти на ден. В случай, че бръчките в зоната между веждите са дълбоки упражнението се прави и до три пъти на ден.

За по-голям ефект гимнастиката може да се изпълнява и от легнало положение. След последното повдигане на веждите се повдига и главата на 2 см. Задържа се в тази поза за около 20 секунди.

Опитайте тази техника и ще си спестите известно време неприятната гледка пред огледалото.