Перфектен маникюр за добре поддържани ръце

Маникюр и педикюр

Вече не е само мода сред жените да поддържат в безупречен вид ръцете си, Вашият маникюр има решаваща роля и прави силно първо впечатление!

Още преди едно десетилетие стана актуално и мъжът да ходи на маникюр (въпреки, че в онези години, това и много се приемаше за прекалена галантност и суета).

За всяка жена перфектния маникюр иска добре поддържани ръце. И както лицето се нуждае от грижа, така и ръцете имат нужда от ежеседмична поддръжка, независимо от сезона. Зимата кожата на ръцете страда от студеното време и се напуква, а когато не е добре хидратирана, това води до изпръхване на кожата, зачервявания и дори болезнени рани.

В летния сезон ръцете искат добра защита срещу вредните UV лъчи. Кремове, лосиони и масла са нужни в ежедневната поддръжка, а наред с това специалистите съветват:

Използване на мек сапун за ръце. Той се нанася на обилно намокрена кожа, след, което ръцете се подсушават и се нанася хидрантен крем. И ако зимата не бива да излизате навън без ръкавици, то в лятото, това не трябва да става без слънцезащитен фактор.

Наред с ежедневната грижа, кожата на ръцете се нуждае и от ежеседмичен пилинг. Нанасянето на скраб става с кръгово движение, като се набляга на областта с по-груба кожа – лакти, длани, кокалчета на ставите и около ноктите. Следва обилно изплакване на ръцете и подсушаване със салфетка.

При пигментни петна се нанася маска с резен лимон. Лимонената киселина тушира пигментацията.

За съхраняване на влагата в кожата ползвайте компрес за кожата направен с вода и зехтин. След нанасяне на сместа, ръцете се увиват за 15 минути, за да попие излишната мазнина.

Ноктите се чупят, когато липсва витамин Д и влагата не е достатъчна. Козметичните гиганти предлагат продукти с разтвор от масла, които предават нокътя от прекомерно начупване, задържайки водата в него. Може да се ползва още заздравите за нокти с екстракт от кактус и мултивитамини. Маска от настъргани ябълки също допринася за добрия тонус. След подобна процедура, кожата на ръцете се масажира и овлажняващ крем. Едва тогава тя е вече готова за оформяне на маникюр. Кръвообращението е подобрено, от основата на нокътя, а всичко стои елегантно на красивите ръце.