Умора преди и след отпуската – как да се справим

Преумората

Всеки празник завършва с тежест, а след продължителната и целогодишна отдаденост в службата е време да помислим и за разтоварването на организма. И ако пролетта не беше достатъчно дълга, за да сторите това, то направете го преди отпуската.

Предлагаме ви 4 стъпки, с които да прогоните умората, независимо дали стягате куфарите за дълго чаканата почивка или се връщате от нея:

За тонус и енергия на цялото тяло – направете си енергизиращ душ за около 30 минути, като едновременно редувате топли и студени обливания. Натрийте кожата с тампон, напоен в бадемово масло, оставете да престои по кожата за 10 минути и след това изплакнете. В зоната на скули, чело и брадичка капнете по няколко капки есенциални масла и масажирайте видимите линии. Цялостния масаж на лице и тяло, ще отпусне напрегнатите мускули и ще пренареди душата. Това допринася за отделяне хормона на щастието, а ендорфинът и серотинът, най-добре си знаят работата срещу стрес и умора.

Масажа за релакс – масаж от главата до петите подобрява оросяването на цялото тяло. След него е добре да нанесете подхранващи маски, защото точно тогава кожата е подготвена да „приеме“ полезните вещества.

Армотерапия на помощ – използвайте цветчета от рози, ароматни свещи за релакс или други, които доставят наслада за сензорите на обонянието ви. Докато правите масажа и маски във ваната, поставете и няколко капки лимонов сок, хума и мед на кожата на лицето за мазна кожа или жълтък и зехтин при суха кожа. Аромтерапията се справя безупречно с преумората.

Презареждане на кожата – умората в краката се премахва с накисване на стъпалата във ваничка, чието съдържание е топла вода, морска сол, мента или лавандула. След 5 минути краката се подсушават и се нанася охлаждащ крем. За очите използвайте тампони памук, напоени в сок от краставица или купчета лед.

Шотландски душ, ваничка с аромати, масаж и природни средства, могат в голяма степен да одобрят общия тонус и да енергизират всяка част от тялото.

Опитайте тези лесни похвати и сами ще се уверите в чудодейната им сила, а самата, тя умора ще си отиде, без следа.