Отслабване с череши

диета с череши

Сезонът на черешките е вече тук, а вие още не сте узнали тайната им рецепта. Черешите допринасят благосъстоянието на организма, като го пречистват от токсини и олекотяват всеки ден.

Преди обаче да се заловите с пролетния плод е добре да знаете, че той има силно диуретичен ефект и ако стомахът ви не е напълно стабилен, по-добре да не се излагате на диета от череши. Е, поне не за дни.

Предимствата на „черешките“ са, че са изключително нискокалорични и само 100 гр. От тях, съдържат 64 калории.

Наред с това червените костилкови са богати на А витамин и витамин С, имат минерали, от които желязо и калций. Всички тези качества на дървовидния плод го правят така желан в летните горещини. Благодарение на витамин А, черешите допринасят за доброто зрение и правят кожата красива и сияйна. В случай, че изберете да се подложите на отслабване с череши, то периодът може да трае 5 дни. На ден консумирайте по 1 кг до 1,5 кг. червени плодове, които да са разпределени на равни порции за около 5 хранения.

Добре е още да знаете, че черешите НЕ се:

–              Съчетават с алкохол, по време на отслабващите дни.

–              Прекалява с кафето и цигарите. Първото допринася за силна диария, а второто вреди в борбата с токсините.

–              допускате обезводняване. Приемайте поне 1,5 или 2 л. вода на ден.

Какво още трябва да знаем за отслабване с череши:

–              диетата е по-ефикасна, когато се съчетава с физическа активност.

                – различните сортове череши имат различно действие над организма. Препоръчват се червени и много узрели череши.

                – с диета на череши може да свалите между 3-5 кг за петдневен курс, което е чудесна възможност и да освежите дните си преди старта на лятото.

Добре е и да помните, че винаги може да съчетаете отслабване с череши с други храни като варен ориз, печени картофи, други плодове и зеленчуци, овесени ядки и т.н. Това дори е желателно, ако искате само да изчистите тялото си от токсини, вместо „драстично“ да топите килограми. Самото хапване на череши за сезона, може много да допринесе за общия тонус и свежестта на кожата ви.