Отглеждане на Каладиум

Отглеждане на Каладиум

Отглеждане на Каладиум

Растението Каладиум е без стъбло и от типа на тревисти. Много ефективно, красив и бързо растящо бива и е идеално за украса на дома.

В случай, че получава желаните условия на отглеждане, то ще краси первазите и балконите на всяка къща. Ето и някои от по-важните характеристики и методи за отглеждането му:

Произход на Каладиум

Родината на Каладиум е Бразилия. Развъжда се естествено по бреговете на реки и водоеми в Южна Африка.

Характеристика

Растението Каладиум има големи и разкошни листа, които са обагрени в червено. Достигат до 30 см дължина и на ширина до 17 см. Листата са със стреловидна форма или форма на копие. По тях има красиви зелени очертания, а сърцевината е в розовеещо червено. Среща се и в бели нюанси.

Цъфтеж

Растежът на растението е от месец февруари до април. Цветчетата му са малки и съчетани в сърцевината. Цъфтежът продължава няколко дни, а цветовете узряват след няколко месеца.

Къде се разполага саксия с Каладиум

Первазът и северната страна на балкона са идеални за разположението на растението. То не обича пряка слънчева светлина, но за сметка на това обожава чист и свеж въздух. Когато листата му са слаби, то значи в помещението му е студено.

Температурни условия за отглеждане

Независимо от сезона растението обича температури от 24 градуса. Дори в студената зима температурата не трябва да пада под 15 градуса.

Водни нужди на Калдиума

В летните горещини и по време на растежа не се полива обилно. В есенния период количествата вода, трябва да се намалят, а зимата почти да бъдат изключени. Ако листата на растението пожълтеят, това е ясен признак, че се нуждае от влага. Освежаването става, чрез пулверизатор.

Почва, в която вирее Каладиум

Отглеждане на цветето става в тор, торф, чимофка и пясък, като съотношенията са 1:1:1:1. В топлите месеци се подхранва до 4 пъти.