История на първия хотел в света

първия хотел в света

От появата на първия хотел в света до наши дни

Днес малцина са онези, които не знаят, какво представлява нощувка в хотел и едва ли не са чували за първия хотел в света. И все пак, нека поговорим за него…

Всичкият онзи лукс, разкош, удобства и ред глезотии…

Посещението в хотел може да е за няколко дни и с различен характер на визитата, но основно при всички тях е настаняването на чуждо място, което освен подслон доставя микс от удоволствия за сетивата.

И предвид многообразието от хотели, които днес. От малки и големи, населени и извън населени региони предлагат, нека се насочим към историята от създаването на първия хотел в света.

Името му е „Ковънт Гардън“ и е създаден в град Лондон. Негов създател е англичанинът Дейвид Лоу, а за официално откриване е известна датата 25 януари 1774 година.

Хотелът „Ковънт Гардън“ е приеман за най-големият комплекс за нощувки открит до онова време в света.

Наред със славата си за родина на футбола Англия се превърнала и в майката на хотелиерския бизнес. Всичко стартира с дейността на Лоу, който първоначално се занимава с фризьорски услуги. Той натрупва известен капитал, а след това построява голямата сграда за гости.

Преди построяване на първия хотел в света хората ползвали странноприемници. И първите форми на хотели някога предлагали настоящите условия, но без многобройните екстри, които получават днес посетителите на хотели. Наред с леглото за нощувки в хотелската стая имало малко мебели. Сред тях отделни помещения за хранене, където посетителите можели да задоволят хранителни си и питейни нужди.

Първият хотел в света и хотелите в наши дни

И ако днес, съвременният хотел може да предложи изобилие от услуги, сред които клиента да избира, кои от тях да си позволи и кои да игнорира от пакета, то някога той – първия хотел в света е предлагал, набор от такива. И все пак. Дори, тогава не са липсвали кандидати да опитат поне една нощувка в новата сграда на града.

Различен по всичко от множеството малки хижи в планинските райони, първият хотел „Ковънт Гардън“ датиращ от столетия насам, направил огромно впечатление. Така останало и до днес, за което се разказва за гостоприемството му.

Днес за всеки съвременен човек е познато усещането да стъпи за пореден път в хотел, било то за една нощувка или за едноседмична почивка. Как ли би се отразило усещането за едно екзотично, автентично или екзотично място…