Как да поддържаме реда по почистване на офиси

почистване на офис

Как да поддържаме реда по почистване на офиси?

Както всеки дом, така и офисът се нуждае от ежедневни грижи, седмични хигиенизации и постоянна поддръжка, а за това има фирми по почистване на офиси.

В какво се състои почистване на офиси и как най-лесно да се преборим с неприятната задача са само една част от въпросите, които много служители, мениджъри и управители на фирми си задават.

Истината е, че няма нищо сложно и трудно, а когато става дума за услуги от професионална фирма по почистване, нещата стоят така:

Основно почистване на офиси

Във всеки офис има множество техники, мебели като бюра, столове, шкафове и полици, осветителни тела и т.н.. От типичната ежедневна употреба на големи количества хартия, в офисите се натрупва много прах. По всички мебелите задържането на прахообразните частици е обичайно нещо, с което трябва да се справят служителите всеки ден.

Прах полепва навсякъде, но най-осезаемо по пода и тавана. Подът е ясно, подлежи всеки ден на забърсване. Така обаче осветителните тела поради неудобното и трудно достигане се нуждаят от по-специално внимание и поне един път на няколко месеца от основно почистване и забърсване.

Поръчвайки услуги по почистване на офиси, вие може да разчитате, че осветителните тела ще бъдат грижливо свалени, чрез демонтиране, ще бъдат забърсани от прах и отново монтирани на местата им. По същия начин и с помощта на специални конвектори препарати се забърсват климатични тела, а филтрите биват изпирани.

Вътрешни щори в офиси се забърсват по специален подход, което позволява хигиенизирането им и от двете страни.

Наред с почистване на прах в офис, с фирма за почистване може да се договорите и за основно годишно почистване. Такова включва измиване на прозорци; забърсване на мебели, витрини и други; изпиране на меки и твърди подови настилки с реинбол и т.н.

Периодично почистване в офиси

Всяка техника с времето променя цвета си, захабява се, ежедневно по нея се натрупват пластове мастило, тонер, лепило и други. Всичко това изисква периодични грижи. С помощта на специални препарати вашата офис техника може да бъде приведена отново в добър вид и дори да изглежда като нова.

От периодично почистване се нуждае не само техниката в офиса, а и всички мебели. С полагане на ежедневни грижи мебелите се забърсват от прах само по видимите повърхности. Всички папки, сувенири и приложени офис вещи по бюра и шкафове не само не се местят, но и се побутват. Около тях се събират куп мръсотии от изрезки на хартия и тиксо, до парцалени топки от прах, стърготини, кламери, телбод и други частици, които дори могат да са опасни.

Профилактиката трябва да става поне един път на година. Тогава мебелите се почистват от всички страни, от полици и рафтове се свалят папки, класьори и предмети, забърсва се идеално от прах и после всичко отново се връща по местата. За почистване на столове е нужно прахосмукиране, изпиране и подсушаване. Краката им се полират с антистатичен препарат при пластмасови и метални и с полиш ако са от инокс или метал.

За всички тези и много други въпроси около почистване на офиса може да се обърнете към фирма cleanworks.bg.  Тя предлага договор за целогодишна редовна поддръжка или за еднократно извършване на дадена дейност. С това може да сте уверени, че работното ви място ще е винаги в ред и добре поддържано.