8 критерия за избор на хотел

хотел, хотели, настаняване в хотели

Всеки, на когото се налага да посети хотел, било то в големия град, курорт или неизвестна местност би се замислил над редица въпроси. И макар нощувката да е само една или престоя да е свързан с не дотам забавни неща, темата: „Къде да отседна“, не бива да остава без нужното внимание.

Сред водещите предпоставки за добрия хотел е доброто местонахождение. Местността трябва да е приятно и спокойно място и да е свързана с няколко вида транспорт.

Всеки реномиран хотел държи на чистотата. В хотелските помещения, както и в общите се изисква безупречна хигиена. Така в санитарният възел всяка част трябва да е запечатана с превързочни материали преди настаняването на следващите гости. Тази нужда се налага от посещаемостта на много и различни хора, а това от своя страна е и един от най-важните фактори, за да бъдат почивката и престоят приятни и безопасни.

От не по-малка значимост са храната и напитките, които се сервират. Има хотели, в които се сервира безупречно вкусна и качествена храна, но нека не забравяме, че има и нискобюджетни такива, където този детайл би развалил целия престой. Повечето хотели имат прилежащи ресторанти, където се предлага всичко от първа необходимост. Понякога тези неща са включени в пакетната услуга, а друг път могат да бъдат поръчани допълнително.

Тема на хотелът е начин, по който всеки посетител може да придаде своя привкус на почивката и настаняването си. Това до известна степен е едно от нещата, на които не малко хора държат. Специалният тематичен хотел може да предложи различни теми сред, които традиционна, съвременна, викторианска, ориенталска, континентална и т.н.

Настаняване в хотел без добавки е единият вариант, по който може да се резервира стая или апартамент в хотел. Допълнителните услуги може да се паркинг, закуска в стаята (румсървиз), получаване на вестник в стаята и други. Могат да бъдат получени и допълнителни добавки, които до известна степен да повлияват престоя в хотела. Тези допълнителни услуги са най-често платени, но има и хотели, в които са безплатни.

Модерният и съвременен начин за резервация е онлайн. Този начин не само улеснява, но и предотвратява обърквания преди и по време на самият престои. Освен това предварителната резервация осигурява желания вид настаняване, без това да е споходено от допълнителни грижи. Когато резервацията е направена в последния момент, може да е споходена с ограничени възможности за настаняване, а това е неприятно за всеки.

В много от хотелите се предлагат различни видове отстъпки и бонуси, а това зависи от редица неща. Сред факторите определящи дали госта на хотела може да се възползва от дадени отстъпки са: Членство в специални клубове; отстъпки за военни лица; има отстъпки за хора притежаващи кредитна карта с референтни лихвени проценти за даден хотел; Отстъпки от цената на пакета могат да получат и редовните клиенти на хотела; тези, които имат купони от хотелски книги, с тях се ползват намаленията. В слабите сезони, а това се наблюдава най-силно в хотели по Черноморието и планинските региони, също могат да бъдат получени отстъпки от пакета за настаняване в хотел.

В зависимост от индивидуалните нужди в хотела, могат да бъдат получени желаните услуги и всичко да е на изгодни за посетителя цени.