Онкологични заболявания от околната среда и храната

Онкологични заболявания

Световната здравна организация за онкологични заболявания, постоянно стига до заключение от типа, че сякаш от „нищото“ се появяват множество причинители на ракови образувания. Дори това, че дишаме, ходим, спим, пием или се храним може да е в основата на коварната диагноза „Рак“.

Самите ние се убеждаваме, постоянно в тези факти, защото те не са плод само на статистики или други проучвания свързани с онкологични заболявания.

На всеки 3-ти се е случвало да изживее момента за узнаване истината, а именно, че негов близък страда от туморното заболяване. И уви всеки 10-ти изпитва болката от загуба на роднина по същата причина.

Специалистите все повече откриват първопричината в замърсената околна среда, а сред най-честите зависимости се открояват злокачествените тумори, които са:

  1. Въздухът се замърсява от автомобили, промишленост, предприятия, производствена индустрия, минерални торове, оцветители, цимент, катализатори. Вдишването им води до онкологични болести на дихателни пътища и кръвта, на нервната система и редица органи. Наситеният на въглероден двуокис въздух абсорбира кислорода в кръвта и отслабва способностите за мислене, некоординиране на рефлексите, загуба на съзнание.
  2. Наред с първопричините съществуват редица опасни елементи, като бензинол, цинк, никел, ацеталдемед и др. Една част от тях имат умението да се натрупват в организми и да покачват нивата на концентрация, а това вреди на човешкото здраве.
  3. Източници на замърсяване са вода от промишлени и други предприятия, повреди в канализация и др. Всичко това може да е фактор за образуване на онкологично заболяване. Последните намират проява в храносмилателна система, сърдечно-съдова система, генни мутации и други.
  4. По жадни за Световната здравна организация във водата се съдържат 13 хил. токсини, тенциални причинители на онкологични заболявания. Тежките метали са полиневрид, атеросклероза, влошена загуба на зрение, поражения над костния мозък, хипертония и т.н радиоактивните елементи се проявяват в онкологични проблеми, генетични заболявания, отслабване на имунитета, вродени пороци и други.
  5. Сред правилата за безопасност са – прием на много вода и се изключва такава, която не е минала през пречиствателна станция. Забранено е къпането на забранени места.
  6. Съвременното хранене е свързано със синтетични торове и отровни химикали. Консумирането на вода и храни от такива води до алергии, дискатериоза, онкологични заболявания.