Защо е полезно да правиш секс всеки ден

ползата от секса

Според някои жени, трябва да се прави секс всяка вечер, за да се чувстват щастливи. Това за други са пълни глупости.

Вие как смятате и как процедирате?!

Определено погълнати от рутината много двойки забравят за неща като секс и бързо изчезва тръпката от някогашните пламенни отношения.

Предлагаме ви няколко основателни причини, заради които е добре да се мотивирате и да правите секс всеки ден.

Ето и тях:

Ще изглеждате по-красиви – по време на интимна близост, дори само от докосване, прегръдка или целувка, човек се зарежда с цял заряд от електрони, които го карат да се чувства и да изглежда по-красив. Безспорно след една бурна нощ ще имате по-свеж вид на утринта.

Ще чувствате тялото си по-леко и комфортно – няма спор, че този тип физическа активност, дори в най-мързеливата поза ще допринесе за изгаряне на множество калории. Ако се пораздвижите тогава, какво ли може да очаквате. А ако практикувате този вид упражнения всяка нощ в продължение на месец, няма начин да не влезете в два номера дънки по-надолу.

Редовният секс помага за здравето – той допринася за кръвообращението, а то се грижи за всеки орган от тялото. По време на оргазъм, сърцето бие с до пъти повече от нормално, а така подобрява здравето и функционалността си.

Вечерният секс допринася за здрав и спокоен сън – няма спор, че след натоварване, в което чувстват всички мускулни групи, включително езика, няма да ви се доспи след това. Особено и ако заедно сте стигнали до върховият момент.

Редовният секс помага да отслабвате и да се чувствате щастливи – ако за първото е ясно от къде се проявява, то не сте ли съгласни, че когато се чувствате добре в кожата си, то сте и много по-щастливи. Наред с това от ласките под юргана се покачва либидото, а в редовният секс ще имате усещане, че летите от щастие.

Наред със споменатите причини, специалистите са на мнение, че честите усещания за главобол и други ежедневни неразположения, често се дължат на липсата на секс. Ако не искате това да се отразява върху вашето здраве и живот, вземете си поука и действайте.