Онкологичните заболявания, в резултат на храната

заболявания

В продължение на предходната тема, онкологичните заболявания са в резултат и на много от храните, които приемаме, без да подозираме за вредното им действие над организма.

От Световната здравна асоциация посочват още редица фактори довеждащи онкологичните заболявания:

  1. Калий или натрий се прилагат като добавки в месните продукти. Това запазва цвета им и ги консервира. Натрият води до понижаване на витаминното съдържание в организма и намалява устойчивостта към действията на околната среда.
  2. Под хранителни добавки се разбират множество химични съединения, които са в злато, сребро, хлор, сяра, въглища, сяра. Тези вещества не са усвоими от организма и се натрупват в черния дроб. Те стават основа за причина на онкологични заболявания – стомашно-чревни, хепатит, алергии и т.н.
  3. Специалистите съветват винаги да се обръща внимание на годността на продуктите и колкото по-дълъг е срока на годност, толкова по-консервирани са и с високи съдържания на антиокислители са храните. Препоръчва се прием на повече витамин С.
  4. Много от химични вещества във въздуха са в домовете ни. Те са основна причина за алергии, мутагени, канцерогенна активност и други. Те се определят и като строителни материали и участват в процеса на стареене на линолинеума, комбинираната мебел и пластмасите.
  5. Нагорените тигани се отмиват с препарати, чието съдържание на активни вещества е високо. Аниони ПАВ И А-ПАВ, могат да провокират нарушения, поражения на мозъка, да навредят на бъбреци или черен дроб, бял дроб и т.н.
  6. Праховете за почистване и пране съдържат също вредни частици с фосфорни добавки, които осигуряват здрави съединения на ПАВ. Понякога и 10 изплаквания с вода не са достатъчни, за да отмият и освободят вредните химикали.
  7. Боята за коса – няма да споменаваме, колко химичен състав съдържа и как това влияе на здравето ни. Дори след множество процедури по измиване, може да се наслоят трайно някои от съставките й, което да се отрази пагубно на здравето.
  8. Боя в бельото – оказва се, че дори в спалното бельо, дрехите и всяка материя изкуствено боядисаните тъкани са способни да навредят на кожата и здравето на човека.