Очите – огледало на живота, здравето и характера ни

Очите като огледало

Очите – огледало на живота, здравето и характера ни!
Очите

По-важно е да знаем, какъв в човекът, вместо от каква болест боледува“ – Хипократ.

Знаете ли, че очите ни са прозорецът към душата ни. Те са извор, от който струи човешка радост, тъга, болка. Така смятат специалистите, така го потвърждава и медицината. И тогава изниква въпросът, какво точно осветява очите и как останалите могат да узнаят, че у нас се тай нещо?!

На тези въпроси потърсихме мнението на експерти, а дори опитния хематолог (чиято работа е съвсем друга, може да узнае от погледа в очите ви, от какво страдате).

Какво е ирисова диагностика?

Преди повече от 3000 г. пр. н. е. в Китай и Индия се е отдавало голямо значение на този вид терапии. С диагностика на ириса се занимавали още египетските лекари. За това свидетелстват намерени папируси с около 50 м. дължини. В тях се споменава за фотографирането на окото, чрез метални пластини от никел и цинк и покрити със сребърна течност. Дори в гробницата на Тутанкамон са открити такива пластини, показващи ириса на окото на фараона.

Какво показва ирисовата диагностика?

Загубата на блясъка в очите и човешката топлина говорят за сериозно заболяване – тежко страдание на душата. Специалистите занимаващи се с алтернативна медицина са на мнение, че по цвета, клепачите, склерета, пигментацията на кожата, които са миниатюри, но в същото време и огледала на емоционалното и физическо състояние у човека. По време на наблюдения и опит със светлина в ириса могат да се видят много информативни показатели, твърдят специалистите. Най-впечатляващ остава цвета, а според запознатите, в природата нищо не е случайно.

Ирисовата диагностика е алтернативен метод и безвреден начин за откриване на заболявания. Методът й позволява диагностициране не само на текущи заболявания, но и на предразположения към генетични такива. Тя се прилага успешно, както при деца, така и при възрастни.

Как се диагностицира ириса на окото?

Стандартна ирисова диагностика се прави с цифрова камера и с биомикроскоп. С тях се заснема едното, а след това и другото око, а изображенията им се проектират на екрана на компютъра. След поставяне на диагноза на пациента се предлагат различни методи на лечение, а те биват – хомеопатия, цветотерапия, апитерапия, фитотерапия, нутритерапия.

Умният се лекува навреме, а мъдрият предотвратява заболяването“ – китайска мъдрост.

Хомеопатията

Това е наука идваща от Тибет и Китай и тя сходно на останалите методи на лечение следва своите законни принципи. При нея най-важна сила имат комбинациите в различните билки. Има случай, в които болният не може да бъде възстановен с конвенционални мерки. Такива случаи са камъни в бъбреците, оперативна намеса и други. Но, съществуват и случай, при които болният се повлиява от по-щадящото лечение, като хомеопатия. Тази медицина позволява да бъдат лекувани дори новородени.

Цветотерапията

За най-стара школа, където се прилага цветотерапията е известна китайската. Тя казва, че ако в тялото на човек има кървяща рана, той не бива да носи червено, а синьо, защото то противодейства на кървенето и спира болката. Така например жълтият цвят, като символ на Слънцето, подобрява състоянието на чести болести и хронични заболявания. За болни от скарлатина или ангина им се преписвала терапия с червен нюанс. И колкото и странно да звучи такива хора били лекувани с червен шал, които се поставял около гърлото. Така преодолявал симптомите на ангина и възпалителните процеси там. Всички изследвания и резултати били записвани, а за да се получи желан цвят, светлината била прекарвана през диаманти и скъпоценни камъни. Днес това става много по-лесно само с поставяне на различните цветни стъкълца в спектометъра.

Ирисовата диагностика не отхвърля останалите методи за установяване на причините на болестта и начините на лечение.

Този метод е свързан с лъчево натоварване, време и финансови възможности. Според специалистите, ирисо-терапията дава информация не само за болестта и лечението й, но и за темперамента и характера на човека. За честните, предани и искрени хора има шансове за добро здраве и увереност, смятат специалистите.