Охлаждане на интериора, когато няма климатик

полезни съвета за охлаждане, когато няма климатик

Разбира се най-лесният начин за охлаждане на интериора в летните горещини е с помощта на климатик.

Предвид обстоятелството, че не всеки има такъв или в периода на отпуските може да попадне на място, където липсват тези екстри, то предлагаме ви няколко изпитани хитринки, с които да подобрите престоя, качеството на живот през лятото и най-вече да се чувствате комфортно, вземайки под внимание навън.

Охлаждане на интериора

Махнете всички дебели, плътни, вълнени постелки по мебели, дивани, кресла и килима. Всички те са комфортни за зимата, но в летните горещини създават излишна топлина, дори не само по време на седене и докосването им. Поставете на тяхно място постелки от сатен, лен, коприна и памук. Всяка естествена и тънка материя, не само ще озари дома ви, но и ще задържа прохладата.

Проветрение

Няма спор, че течението е най-лесният начин да охладим помещенията, но наред с това е много опасно за здравето. Ето, защо по-уместно е да проветрявате всяко помещение поотделно, без да оставяте вратите, които ги свързват отворени една към друга.

Без овлажнители в помещенията

Горещината се понася много по-лесно, ако въздухът е сух, за разлика от влажния. Това е логично обяснение и на факта, че когато вали проливен летен дъжд, след това обстановката навън е задушаваща. В този ред на мисли отстранете всички овлажнители за въздух през лятото и не оставяйте прането да съхне в затворени помещения.

Разхлаждане са аромати

Аромотерапията повлиява благоприятно не само настроението ни, но и освежава дома. Според психолозите топлото лятно време ни утежнява живота двойно, ако сме стресирани. Те съветват още в горещите дни да вземаме вана или душ с масла от мента, а самото растение може да поставите във ваза. С подобно действие влияе и канелата, а когато е на пръчки може да се използва и за декорация в някои ъгъл или ваза.

Разхлаждане с растенията

Въздуха в помещенията се освежава и разхлажда дори само от присъствието на стайни растения. Фикус, палма, както и едногодишните цветя за саксия от вида на петуния могат да понижат градусите в дома.

Ако все пак си търсите съвременни климатици, то вижте как да ги избирате от този адрес: https://www.interpolezno.com/svremennite-klimatitsi-opredelyat-zonata-na-komforta-u-doma.