Интимност – въпроси и отговори

intimnost

Желанието и страстта по секса, стремежа към повече инитимност и постигане на удоволствието от тях не са срамни неща. Тъкмо обратното те са жизненоважни, те ни карат да се чувстваме щастливи, здрави и спокойни вътрешно.

Съществуват обаче много въпроси, на които сами не намираме отговори, а да коментираме с приятели и познати не винаги е присъщо. Ето и някои от най-често задаваните въпроси свързани с интимност, сексуалност и лични отношения… Надяваме се в тях да намерите вашите отговори:

Интимна близост

Променя ли се сексуалният профил на човек?

Сексуалността се променя с времето. В един етап от живота си може да сме пълни със задръжки, а на друг напълно разкрепостени. Най-често такива аномалии се забелязват при жените след бременността.

Защо бъркаме секс с любов?

Човек е устроен така, че да търси своята идеална половинка. Когато една жена има страстна сексуална връзка в мозъка и се отделя увеличено количество на хормона на привързаността – окситоцин, а тогава се казва, че любовта надделява над разума.

Възрастта оказва ли влияние над желанието?

Истина е, че родителство и либидо не са съвместими, а когато децата порастват много от жените разполагат с повече време за себе си. Така и желанието се увеличава. При жени в менопаузата връзката между възпроизводство и секс се прекъсва, а това подтиква и желанието.

Желание и самоуважение:

За да желаем, трябва да се чувстваме желани. Стрес, напрежение, депресия водят до обратен ефект. Антиагенти на желанието са в резултат на хормонална дисфункция на щитовидна жлеза, както и промени в менопаузата.

интимност

Какво става с либидото ми, когато нямам желание?

Либидото може да се преобрази в нарцизъм, майчинство или професионален успех. Не малко хора са го изпитвали и тогава не секса, а друго носи удоволствие. За много красивите жени, липсата на желание се преобразява и подтиква към обект за показ, а не обект на желание.

Как мъжа събужда либидото на половинката си?

Важно тук за всеки мъж е да остави на страна сексуалния аспект. Той трябва да действа съблазнявайки и изненадвайки. Ресторант, букет цветя, скъп парфюм, ароматна вана, масаж на краката са само малка част, от онова, на което може да е способен, за да накара жената да се чувства желана.

интимност

Желанието е плод на …

Много хора биха поставили в тази графа пари, материални придобивки. Истината обаче се крие в общите цели, които сплотяват двамата души. Когато липсват такива желанието не е истинско.

Кога трябва да прибегнем към интимните „играчки“?

Този вариант не е задължителен, но е идеален за рушене на рутината и подсилване на връзката. Те са съпътстващ инструмент за поддържане на огъня и интимността.