Вирус с кашлица

вирус с упорита кашлица

Нов вирус с кашлица

За съжаление и летните вируси не ни отминават, така е и със задаващия се вирус с кашлица, при това упорита. Дори се оказва значително по-коварен летния от зимния грип.

В стартиращите месеци започнаха и новите летни форми на вируса с кашлица…

  • Кого засяга тази година Вирусът?

Лятната задаваща се „напаст“ не пожалва никого. Под ударите й попадат, както деца, бременни, хора в напреднала старческа възраст, така и напълно здрави и силни имунно лица. Опасността грози първите три групи. Това е така, защото физически и имунно, те са по-нестабилни и податливи на вирусни инфекции. В тази година летния вирус, стартира много по-рано от предходни периоди. И докато, едни го оприличават с пролетни неразположения, симптомите му са заимствани и сходни, както на зимната настинка и на „епидемия“.

  • Какви са симптомите на вирус с кашлица?

Летния вирус тази година се характеризира с остра кашлица, която в повечето случай налага лечение с антибиотик. В началото, инфекцията може да се прояви с гадене, болки в стомаха и мускулна отпадналост. След няколко дни да прогресира в болки в гърлото, температура, стомашни проблеми. Едва, след още два до три дни, може да се появи и кашлица. Тя обаче не идва сама, а е придружена от хрема, конюктивид, силен гърлобол, отделяне на секрет от очи, нос, уста и цялостно изтощение на организма.

  • Как да се предпазим от Вируса, ако около нас има болен?

В 75% от случаите Вирус с кашлица, не подминава никого, които е в пряк контакт с болния. Въпреки това, специалистите дават съвети да направите всичко зависещо от вас, а то включва:

  • Чести измивания на ръцете. Все пак да не забравяне и за Хепатит А – болестта на мръсните ръце.
  • Употреба на различни санитарни средства – кърпа, сапуни, четки, прибори, чаши и т.н.
  • Профилактика с ударни дози витамин С, хранителни добавки и имуностимуланти. Както и прием на много плодове и зеленчуци.
  • Как да лекуваме вируси с кашлица?

Вирусната инфекция изразяваща се в упорита и остра кашлица започва от респираторните канали и носоглътката. По тези места се загнездват вирусите и се разпространяват по цялата дихателна система. Симптомите на вируса упорита кашлица са: течащ до запушен нос, болки в гърлото и белите дробове, кашлица. Всички клетки се възстановяват бавно, а периода е около един месец.

Задължителни са:

Консултация с лекар, прием на медикаменти и изолиране до известна степен с околните. Проветреният на помещенията и чистия въздух са малка част от това, което може да допринесе облекчението на кашлицата, както и фитотерапията с растителни средства.