Невидимите болка и страдание

болка

Чували ли, сте приказката за: „Невидимите болка и страдание?…“

Имате ли усещане за неудовлетвореност… знаете ли що са то болка и страдание?! Струва ли ви се, че нещо или някой ви липсва, а причината за това остава незнайна… дали пак болка и страдание имат значение?!

Когато отидете на лекар и минете куп изследвания, специалистите казват, че сте в отлично здравословно състояние имате сърце като на спортист, а атлетичното ви тяло е здраво като на „бик“, може и породист кон.

Невидимите болка и страдание – къде тогава е изходът от тях?

Познато, нали?! Да, но страданието, което изпитвате и болката стаена някъде дълбоко във вас, която ви кара да се задушавате или усещате като поредното страдание, активира „лампичката“ в главата… Именно, тя не ви дава мира.

Оказва се, че това е Душата!

И колкото и да не ви се вярва тя страда, като всеки един орган, на който му липсва нещо!

Вземайки под внимание този така наболял въпрос, който остава все подценен, направихме проучване, което може да даде една част от отговорите. Отговори, на които, дори докторите нямат разумно обяснение.

Ето и една част от въпросите, на които е добре да си отговорите, преди да бъде поставена диагнозата „болен“.

Ето и изхода от тях – невидимите болка и страдание:

  • Щастлив ли съм – емоциите са мерило за всеки от нас.

Замислете се, дали наистина сте щастливи. Въпреки, че сте го мислили много пъти се оказва, че го правим повърхностно. Усетете и почувствайте нещата със „сърцето“. Ако в момента на мисълта усетите волност, лекота и безгрижие, то значи сте открили и хармонията с вътрешното Аз.

Ако обаче усещате свиване, задух или усещане, сякаш нещо ще се разкъса, то душата ви страда. В повечето случаи това са болки и страдание. Тях, Вие носите не заради ваши постъпки, а заради действията или бездействията на околните, най-близките и хората, на които държите и обичате.

  • Мога ли да се разделя с миналото

Ако отговорът е не, то едва ли някога ще се чувствате истински щастливи. Не мислете за миналото. Може да се радвате на настоящето и да се развивате в бъдещето.

Спрете да се упреквате за това, какво би могло да е ако… Щом веднъж сте взели в миналото това решение, то е било безпогрешно за вас и не се съдете излишно.

  • Вярвам ли в интуицията си

Всеки от нас има изградена житейска философия. Опитайте да я съчетаете с вътрешния глас. Освободете се, от излишни страхове, емоции и съмнения. Само така може да постигнете връзката.

Навярно сте чували за хора с по-силно изострена интуиция. Е, вярно е. Някои, дори до такава степен са я усъвършенствали, че имат телепатична връзка и с близки за тях хора и т.н., но това е друга тема, към която сега няма да се насочваме (ще разгледаме в някоя друга тема).

  • Разумът или сърцето ми говори

За разлика от разума, които с години е кован по изградените стереотипи, то сърцето не лъже. То понася и болката и радостта. То не се подава на горчилката, нито на леда, нито на изпепеляващата жар. То е калено и ви служи вярно, но може би, досега не сте го разбрали.

Когато постигнете връзката с него, може да се каже, че сте на средата на пътя за хармония с вътрешното Аз. Тогава болка и страдание, сякаш се размиват по пътя!невидимите болка и страдание

  • На какво съм способен и каква рана мога да понеса

Житейското страдание може да е много болезнено! Съветваме ви да не се вглъбявайте в него. Насочете енергията си в това да извадите поука.

Всяка болка има лек и всяко страдание край, а за да ги преживявате по-леко, погледнете философски над нещата!

Спомнете някоя полезна мъдрост, от типа на:

„Животът е сцена, на която всички сме актьори, а това в коя роля ще влезеш, зависи от теб самия“.

Дали ще си вечния страдалец или веселият Дон Кихот, то ти избираш!

Следва продължение…